Κατ’ εξαίρεση 4 επιπλέον ειδικότητες ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες

12 Σεπτεμβρίου 2024 21:01

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Ζωής Μακρή, που δημοσιεύθηκε την Παρασκεύη 6.9.2024, εγκρίθηκε συμπληρωματικά κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2024-2025, η λειτουργία τεσσάρων (4) ολιγομελών τμημάτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.) στις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ Νάξου, Πάρου και Σύρου:

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΞΗ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1o ΕΠΑ.Λ. ΝΑΞΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ Ζ Γ' Τομέας Μηχανολογίας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
ΕΠΑ.Λ. ΠΑΡΟΥ ΣΤ Γ' Τομέας Μηχανολογίας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΝΑΞΟΥ Ζ Β' Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Π.ΕΠΑ.Λ.) ΣΥΡΟΥ Ε Γ’ Τομέας Μηχανολογίας
Τεχνικός Οχημάτων

Για το θέμα που είχε προκύψει στα ΕΠΑ.Λ. των Κυκλάδων από την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, είχε ενημερωθεί ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας από ενδιαφερόμενους μαθητές, γονείς, διευθύνσεις των σχολείων και φορείς.
Ο κ. Φόρτωμας επικοινώνησε άμεσα με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και εξήγησε την επιτακτική ανάγκη έκδοσης συμπληρωματικής απόφασης, προκειμένου τα καταργηθέντα τμήματα να λειτουργήσουν κανονικά, παρά το γεγονός ότι ήταν ολιγομελή σύμφωνα με τις μέχρι το χρονικό εκείνο σημείο εγγραφές, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείουνα προβεί στις σχετικές ενέργειες.
Η έκδοση συμπληρωματικής απόφασης για την λειτουργία των εν λόγω τμημάτων αποδεικνύει την αυξημένη μέριμνα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία των Κυκλάδων. Η απόφαση αυτή είναι ακόμα μία απόδειξη ότι η συνταγματική επιταγή για λήψη ειδικών μέτρων λόγω της νησιωτικότητας των Κυκλάδων γίνεται πράξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos