Κατερίνα Μονογυιού: Η οικογένεια έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας

02 Οκτωβρίου 2024 21:49

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, συζητώντας το φλέγον ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας.

Η κ. Μονογυιού ανέπτυξε τις δράσεις που προχωρά η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη αύξηση των παραβατικών επεισοδίων με πρωταγωνιστές ανήλικους όπως η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση της οπλοκατοχής αφενός και των ζητημάτων παραμέλησης ανηλίκων αφετέρου. Οι κινήσεις αυτές έρχονται να συνεχίσουν την πρωτοβουλία «Stop Bullying», η οποία αφορά στο σχολικό περιβάλλον και έχει ήδη αγκαλιαστεί από τις σχολικές κοινότητες. Σύντομα, θα παρουσιαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή «Safe Youth» με την οποία ένας έφηβος θα μπορεί εκτός του σχολικού περιβάλλοντος να ειδοποιεί άμεσα την αστυνομία αν αισθάνεται ότι κινδυνεύει.

Η Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε τη σημασία που έχει η οικογένεια στην εν γένει διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και το ρόλο της ως ασφαλιστικής δικλείδας απέναντι στα φαινόμενα βίας. Η οικογένεια ήταν και είναι το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Στα νησιά των Κυκλάδων οι δεσμοί μεταξύ των μελών της οικογένειας παραμένουν δυνατοί και πάντα λειτουργούσαν αποτρεπτικά σε οποιοδήποτε φαινόμενο νεανικής βίας. Υπενθύμισε τα εισαγωγικά λόγια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου τονίστηκε ότι το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως βασικό πυρήνα των νέων. Επίσης, η κ. Μονογυιού ανέφερε με βιωματική αφετηρία, τον σημαντικό ρόλο που έχουν και οι κοινωνικοί φορείς, όπως η Εκκλησία και ειδικότερα τα κατηχητικά σχολεία στην ηθική ανάπτυξη της κουλτούρας των παιδιών. Κλείνοντας, η Βουλευτής Κυκλάδων επικρότησε τις ενέργειες της Κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για το ζήτημα αυτό, οι οποίες αποδεικνύουν για πολλοστή φορά το συνεχές ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους νέους και τις νέες της Πατρίδας μας.

{https://www.youtube.com/watch?v=FC11sky4fUo}

{https://www.instagram.com/reel/DAogQQUOYcO/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

@parianostypos Κατερίνα Μονογυιού: Η οικογένεια έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ανήλικης παραβατικότητας #monogiou ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos