300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μύκονος: Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης

29 Νοεμβρίου 2024 18:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
Μύκονος: Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε απολογισμό των πρώτων έντεκα μηνών της θητείας του έκανε με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας. Μίλησε για την τιμητική για εκείνον επιλογή του από τον Δήμαρχο Χρήστο Βερώνη και υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά τη φήμη του νησιού τονίζοντας ότι " η Μύκονος σήκωσε στις πλάτες της την Ελλάδα και βραβεύτηκε στο εξωτερικό ως ιδανικός προορισμός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να στοχοποιείται συνέχεια".

Αναφέρθηκε και στο θέμα της κρουαζιέρας που με την ορθολογική διαχείριση των αφίξεων του νέου έτους θα υποδέχεται τη μορφή αυτή τουρισμού σε ρυθμούς που δεν θα επιβαρύνουν τον προορισμό, γιατί, όπως είπε "για τη Μύκονο, η κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους μοχλούς ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας αφού σχεδόν όλο το νησί ωφελείται από την κρουαζιέρα. Ταυτόχρονα, συμβάλει στην προβολή του νησιού μας με τη λογική ότι κάθε ημερήσιος επισκέπτης μπορεί, αν δελεαστεί από όσα ενδιαφέροντα ανακαλύψει, να γίνει μελλοντικός τακτικός επισκέπτης για τις διακοπές του". Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επανέλαβε την αντίθεση τη δική του αλλά και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην υπέρογκη αύξηση των τελών ανά επιβάτη που, όπως υπογράμμισε "επιβλήθηκε καταρχήν με το σκεπτικό ότι θα αποσυμφορήσει δήθεν το νησί από τις μαζικές αποβιβάσεις επιβατών, αλλά πρόκειται για ένα δοκιμασμένο και αποτυχημένο ως προς το στόχο του μέτρο που το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει μια τιμωρητική διάθεση για όποιον προτιμά να επισκεφτεί το νησί μας".

Σε ότι αφορά τα λιμενικά έργα και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο παλιό και το νέο λιμάνι, είπε:
Πρώτο μέλημα ήταν η συντήρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων των λιμένων της Μυκόνου. Επισκευάσαμε ράμπες και κρηπιδώματα προκειμένου να υποδεχθούμε τα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την καλοκαιρινή περίοδο και βελτιώσαμε την εικόνα στην περιοχή όπου πλαγιοδετεί η κρουαζιέρα, επισκευάζοντας όλους τους κυβόλιθους και χρωματίζοντας με ειδικά χρώματα ναυτιλίας όλα τα κιγκλιδώματα της περιοχής Schengen που είχαν υποστεί φθορές. Επίσης παγώσαμε την μελέτη με την αντικατάσταση των κυβολίθων από βιομηχανικό δάπεδο και εκπονήσαμε νέα μελέτη με πιο ισχυρούς κυβόλιθους προκειμένου να διατηρήσουμε την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του λιμένα μας.

Επί πλέον δρομολογήσαμε την επισκευή της κεντρικής γέφυρας του Νέου Λιμένα Μυκόνου, καταφέραμε και λάβαμε την έγκριση εκτέλεσης του έργου πλήρωσης των οπών στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, προκειμένου του χρόνου να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας μεγαλύτερη δυνατότητα πλαγιοδέτησης στις λέμβους που εξυπηρετούν τα πλοία αυτά. Αυτό το έργο, μαζί με άλλα πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση του παλαιού λιμένα, όπως η αναβάθμιση του κτιρίου Yacht Club σε γραφεία του Δ. Λ.Τ. Μυκόνου ,την ανάπτυξη οικίσκων για ελέγχους ISPS και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθιστώντας τον παλαιό λιμένα ενεργειακά αυτόνομο, κατατέθηκαν σε ανοικτή πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σημαντικό έργο για τα μέλη των συλλόγων αλιέων και των σκαφών αναψυχής είναι και η μελέτη που ολοκληρώνουμε και σύντομα θα υλοποιηθεί για τη διαπλάτυνση της ράμπας κίνησης οχημάτων και σκαφών στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου, όπως και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων. Μελετάμε επίσης την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης στον παλαιό λιμένα Μυκόνου ώστε να γίνει πιο σύγχρονος και πιο λειτουργικός.

Τέλος, όπως ίσως γνωρίζετε, έπειτα από εισήγησή μου, το ΔΣ του Ταμείου προχώρησε στην ακύρωση για λόγους δημοσίου συμφέροντος του διαγωνισμού του 2022 που είχε ως αντικείμενο τη σύμβαση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου, στο Παλαιό Λιμάνι. Πρέπει να επισημάνω ότι ο χώρος αυτός στο Παλιό Λιμάνι αξιοποιήθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες πολλών φορέων τόσο επί δημαρχίας κ. Βερώνη όσο και δικής μου, όπου με πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα βελτιώσαμε την εικόνα που παρουσίαζε όλη αυτή η περιοχή, ώστε να λειτουργεί ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης".

Τέλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμεναρχείου που είναι υποστελεχωμένο, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας πλοηγικού σταθμού στη Μύκονο για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, το θέμα της αξιοποίησης των κτηριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο λιμάνι , το νοικοκύρεμα του αγκυροβόλιου στον Ορνό και τη μελέτη για τις υποσκαφές στο παλιό και στο νέο λιμάνι.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Καίσαρης: «Στη Μύκονο μου έκλεψαν ένα πανάκριβο ρολόι και είπα στις εφημερίδες ότι ήταν ψεύτικο» (βίντεο)
  • Μύκονος - Άρης 74-83: Πέρασε από το «Νησί των Ανέμων» και πάει στην Κρήτη για το Κύπελλο (Βίντεο)
  • Η Μύκονος θα φιλοξενήσει το Final 4 της διοργάνωσης Gen A Stars U16
  • Τουρισμός: Η ζήτηση για καταλύματα κινείται θετικά, με εξαίρεση τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που αντιμετωπίζουν πιέσεις
  • Κινηματογραφικές προβολές στο Γρυπάρειο | 14 & 15 Φεβρουαρίου
  • Μύκονος: Στις 20 Μαρτίου αρχίζει η νέα τουριστική περίοδος κρουαζιέρας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Να αποκατασταθεί άμεσα το ενδο...
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2013 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Μεταμεσονύχτιο συμβάν σε κατάστημα – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πάρος: Μεταμεσονύχτιο συμβάν σε κατ...

11 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Θάλασσα και στεριά αξεχώριστα σε πλατεία, προβλήτα και παραλία του νησιού εξαιτίας φουσκοθαλασσιάς (Βίντεο)

Πάρος: Θάλασσα και στεριά αξεχώριστ...

13 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Θλίψη στο νησί –Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Φραγκούλης

Πάρος: Θλίψη στο νησί –Έφυγε από τη...

10 Φεβρουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Η τελευταία συνέντευξη της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στον Δανίκα: Ο Μέγας Αλέξανδρος, η Βεργίνα, η ΕΠΟΝ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η τελευταία συνέντευξη της Ελένης Γ...

16 Φεβρουαρίου 2026
Δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα για την απώλεια της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ

Δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα για την...

16 Φεβρουαρίου 2026
Πιερρακάκης: Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ αποτέλεσε την πιο απτή απόδειξη της δύναμης που παράγει η αφοσίωση στη γνώση

Πιερρακάκης: Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβ...

16 Φεβρουαρίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ