Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 - Psts.gr

Ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την εβδομάδα μετά το Πάσχα για να υποβάλλουν αιτήσεις οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι για το επίδομα των 400 ευρώ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαλάει ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα
Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια κάτοικος, προκειμένου να δικαιολογήσει την μετακίνηση από το σπίτι της στο σπίτι φιλικού της προσώπου προκειμένου να περάσουν μαζί Ανάσταση και Πάσχα, επέλεξαν «Β4 Μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη»

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης -Εντάσσονται περίπου 200.000 επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους -Και για τους φοιτητές η έκπτωση 40% στο ενοίκιο

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «μένουμε σπίτι» έχει αλλάξει τις συνήθειες μας και μεταξύ αυτών τον ύπνο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μια μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης ξεκαθαρίζουν πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν αφήνει – τουλάχιστον για την ώρα – περιθώρια για διακοπές στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι: 11, 17, 29, 31, 33 και Τζόκερ ο αριθμός 1

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα και σε καραντίνα βρίσκεται η βυζαντινολόγος ιστορικός και πρώτη πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και μίλησε στην ΕΡT, το μεσημέρι του Πάσχα και από την καραντίνα έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

"Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορονοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους", είπε η κα Αρβελέρ.

Θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Τα καταφέραμε οι Έλληνες, οι "αλήτες της πειθαρχίας"
Αλλιώτικο Πάσχα στο παιδικό χωριό SOS με μια "μητέρα της καρδιάς"
Όσο για τα μέτρα και τον εγκλεισμό μας στο σπίτι είπε ότι το βρίσκει θετικό. "Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα".

Πάσχα ελληνικό σαν σονάτα του Μπετόβεν

Μιλώντας για το Πάσχα που θέλει να θυμάται η κα Αρβελέρ είπε: "Νοσταγλώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι". Η κα Αρβελέρ ολοκλήρωσε την τηλεφωνική της σύνδεση κάνοντας μια ευχή και λέγοντας: "Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο".

thetoc.gr

 

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η ελονοσία ενδημούσε στην Ελλάδα τουλάχιστον από τα νεολιθικά χρόνια», λέει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Γαρδίκα, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια έχει επικεντρωθεί στην κοινωνική ιστορία της υγείας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τέλεια σιωπή σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας! Οι κάτοικοι της Νάουσας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και στον άλλοτε πολύβουο οικισμό της Πάρου επικράτησε ανήμερα το Πάσχα η τέλεια ερημιά!

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos