Aρχαιολογικό Μουσείο στη νήσο Κύθνο

07 Φεβρουαρίου 2015 16:29

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 ο Δήμαρχος Κύθνου κ Γαρδέρης Σταμάτιος και η Τεχνική Σύμβουλος κα Μενείδη Μαρία συναντήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού

με την κα Ανδρουλιδάκη Αμαλία (Διευθύντρια Προστασίας & Αναστύλωσης Νεωτέρων και σύγχρονων Μνημείων ), τον κ. Αθανασούλη Δημήτριο (Προϊστάμενο Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) την κα Παπαγγελοπούλου Θεοδώρα (Αρχαιολόγο, Υπεύθυνη Ανασκαφών Κύθνου) και τον κ. Μήτσουλα Μελετητή Μηχανικό με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό και το συντονισμό ενεργειών για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείο στην Κύθνο , στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη συντήρηση και την προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων του νησιού.

Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων και υποβολής προτάσεων από τους αντιπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών, κρίθηκε ότι ο φάκελος που αφορά την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ώριμος, ώστε να ενταχθεί στο ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποπεράτωση του.

Οι αντιπρόσωποι των ανωτέρω υπηρεσιών δεσμεύτηκαν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση του θέματος, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο τίθεται σε προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης Σταμάτιος δήλωσε: «Oι θερμιώτες οφείλουμε να είμαστε περήφανοι για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και γι΄ αυτό ο Δήμος Κύθνου θα είναι αρωγός με κάθε μέσο για την προβολή της. Ο πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί, καθώς και το γεγονός ότι ο οικισμός του Μαρουλά, που χρονολογείται την 9η χιλιετία, αποτελεί τον αρχαιότερο οικισμό με χτιστές κατασκευές στον ελληνικό χώρο και μάλιστα στην περιοχή του Αιγαίου, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ίδρυσης του Αρχαιολογικού Μουσείου. Συνεπώς, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η Κύθνος να γίνει τόπος αναφοράς αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos