Νέες δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

04 Μαρτίου 2015 11:01

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά ακόμα δύο δράσεις στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, από τις αρχές Μαρτίου έως τον Ιούνιο, εμπλουτίζοντας έτσι την προσφορά του σε μικρούς και μεγάλους.


Η πρώτη αφορά κύκλο δώδεκα εβδομαδιαίων μαθημάτων μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (Δευτέρα 17:30-18:30 και Πέμπτη 18:00-19:30, αντιστοίχως). Αξιοποιώντας δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, τα μουσικά παραμύθια και οι κατασκευές, η μουσικός Ελένη Μπαΐλη θα μάθει στα παιδιά παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς και τραγούδια, θα τους γνωρίσει μουσικά όργανα, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει μαζί τους επιλεγμένα μουσικά κομμάτια, ενώ στα μεγαλύτερα θα διδάξει, επιπλέον, μουσική γραφή και ανάγνωση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου, θα οργανωθεί στο Μουσείο μικρή εκδήλωση με τα παιδιά που έλαβαν μέρος.
Κατά το ίδιο τετράμηνο, στον χώρο του Μουσείου θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για ενήλικες, με την Κορίνα Βαρελά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 18:30-20:00, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos