Παραδοσιακοί χοροί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

15 Ιουλίου 2015 12:18

Παραδοσιακούς χορούς από τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με τις αντίστοιχες τοπικές φορεσιές, θα παρουσιάσει ένα νέο χορευτικό συγκρότημα, στην πρώτη του εμφάνιση, τo Σάββατο 18 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.


Το πολυμελές συγκρότημα απαρτίζεται από κατοίκους της Έξω Μεριάς, όλων των ηλικιών. Αρχάριοι και προχωρημένοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τα εβδομαδιαία μαθήματα που οργάνωσε δωρεάν, επί πέντε μήνες, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον χώρο του Μουσείου, σε διδασκαλία-επιμέλεια της Κορίνας Βαρελά.
Η εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της τοπικής κοινωνίας να εκφραστούν και να ψυχαγωγηθούν. Βαδίζοντας στα χνάρια της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, το νεοσύστατο συγκρότημα φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα και να αποτελέσει ένα ακόμα πετυχημένο εγχείρημα στο πλαίσιο της όσμωσης του ΠΙΟΠ με τις κατά τόπους κοινωνίες.
Στο συγκρότημα χορεύουν οι: Κορίνα Βαρελά, Ζίνα Βασιλάκη, Μάρθα Γιακουμάκη, Νάντια Γκρίντζαλη, Μάγδα Δελλατόλα, Κατερίνα Δεσύπρη, Αργυρώ Καραγιάννη, Ελπίδα Καραγιάννη, Κοσμία Καρδαμίτση, Κατερίνα Λαμέρα, Κλαίρη Μαραβέλια, Ξενούλα Μαυρομαρά, Πηνελόπη Οριάνου, Μαρία Παρασκευά, Νικολέττα Περαντάκου, Ξένια Ρήγου, Κατερίνα Σαλταμανίκα, Ρίτα Σκαλκώτου, Πέννυ Τριγώνη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos