Classical summer - Μουσική δωματίου & ρεσιτάλ

21 Αυγούστου 2016 14:59

-22/8 Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου", ώρα 21:00


Κοντραμπάσο βιρτουόζο: Βασίλης Παπαβασιλείου, Ai Motohashi
“Από την τολμηρή μεταγραφή της δημοφιλέστερης σονάτας για βιολί και πιάνο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, “της Ανοίξεως”, ως τη διεκδίκηση τίτλων σολιστικής ευγενείας μέσα από τη “Fantasia Rigoletto" (αρχικά για κλαρινέτο) και από τα εξωτικά ηχοχρώματα του Φρ. ΡΑΜΠΑΤ ως την “Αποτυχία” του Τομ Τζόνσον, το κοντραμπάσο αποδεικνύεται ένας όχι και τόσο ...αγαθός γίγαντας. Αντίθετα, δείχνει έτοιμο για οριακή δεξιοτεχνία και εκφραστικό πλούτο, σε πλήρη ισοτιμία με τα ...λιγότερο ογκώδη ξαδέρφια του, το τσέλο, τη βιόλα, το βιολί. Αστραπές και βροντές, λοιπόν, από ένα δαιμονισμένο γίγαντα.”

-24/8 Ελιές Resorts, ώρα 21:00
Όπερα και όχι μόνον: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ζωή Ζενιώδη
“Οι καταξιωμένες Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ζωή Ζενιώδη προτείνουν ένα δροσερό και ανάλαφρο καλοκαιρινό πρόγραμμα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ξεκινώντας με διάσημες άριες από όπερα, το πρώτο μέρος περιλαμβάνει και επιλογές από μιούζικαλ και κομμάτια του Kurt Weill. To δεύτερο μέρος συνεχίζει πιο ελαφρά με συνθέσεις, όπως το Summertime και το Amado mio, και τελειώνει με τραγούδια του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη. Ένα πρόγραμμα πολυποίκιλο, δοσμένο με την αναγνωρισμένη ποιότητα των δυο καλλιτέχνιδων, ταυτόχρονα, όμως, με φρεσκάδα και αμεσότητα που αγγίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή.”

-25/8 Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου"
Μικρό ανθολόγιο μπαρόκ μουσικής: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα
“Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος παρουσιάζουν ένα απάνθισμα έργων για φωνή και τσέμπαλο του ιταλικού μπαρόκ, ένα προσωπικό άλμπουμ με κομμάτια επιλεγμένα από το ρεπερτόριο της πολύχρονης συνεργασίας τους.”

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου"
Υποστήριξη: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos