Με πολύ κέφι και φυσικά χορό έδωσε το αποκριάτικο στίγμα του ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας

13 Φεβρουαρίου 2018 00:41

Με πολύ κέφι και φυσικά χορό έδωσε το αποκριάτικο στίγμα του ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας μέσα από τις δύο παραστάσεις που διοργάνωσε στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα, υπό τον τίτλο "Ορίσατε να αποκρεώσουμε", ξεκινώντας παράλληλα και τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των τριάντα χρόνων από την ίδρυσή του.

Σε ένα πρόγραμμα με την καλλιτεχνική επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Θάνου Σαμπάνη χορευτές από όλες τις ομάδες του συλλόγου παρουσίασαν χορούς, έθιμα και δρώμενα από την Πάρο και τη Νάξο (με αναδρομή σε γλέντια που γίνονταν τη δεκαετία του '50), την Κοζάνη, τη Θεσσαλία και τη Θράκη με έντονο αποκριάτικο χρώμα και σκωπτική διάθεση. Μαζί τους επί σκηνής βρέθηκαν επίσης οι χορευτικές ομάδες του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού "Τεχνηντάρι" (την Παρασκευή 2/2 με χορούς της Λέρου) και του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας (το Σάββατο 3/2 με χορούς της Ζακύνθου), ενώ το πρόγραμμα διάνθισε με το θέατρο σκιών του ο καραγκιοζοπαίκτης Τάσος Ανδριώτης. Τους χορευτές πλαισίωσαν μουσικά οι Μιχάλης Κυπριανού (κλαρίνο, τσαμπούνα, γκάιντα), Δημήτρης Ζουλός (βιολί και τραγούδι), Αλέξανδρος Τσίτος (λαούτο), Κώστας Λεμονής (κρουστά), Θ. Σαμπάνης (τρομπέτα, ακορντεόν), Κατερίνα Νίκα (τραγούδι - παράσταση 2/2) και Φώτης Βελισσαρόπουλος (σαξόφωνο - παράσταση 3/2). Τον ήχο επιμελήθηκε η Βασιλική Μπιζά και το σκηνικό φιλοτέχνησε η Ειρήνη Τσιράκη.

Ο ΧΟΝ ευχαριστεί τους συντελεστές της παράστασης και τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα, καθώς και τον κόσμο της Πάρου που τον τίμησε με την παρουσία του γεμίζοντας το θέατρο και τις δύο μέρες. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς: τη Blue Star Ferries, το ξενοδοχείο Σένια, την ΚΤΕΛ Πάρου Α.Ε., τους Νίκο και Αντώνη Κρητικό, τον Πέτρο Ρούσσο (Κοντογιώργη), τον Σταύρο Νιφλή, τον Αποστόλη Ζουμή, και τα εστιατόρια "Πιάτσα", "Τσαχπίνης" και "Αραντό". Τέλος, ευχαριστεί για τη βοήθειά τους τις Γαρυφαλιά Κονταράτου, Μαργαρίτα Σπύρου και Ελευθερία Μπαρμπαρίγου και τους Στάθη Ρούσσο, Αντώνη Συργανίδη και Γιώργο Χανιώτη, όπως και το ΔΣ του Νηρέα για τη χρήση του χώρου και του ηχητικού εξοπλισμού.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε ο ΧΟΝ, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του στη Νάουσα. Η πρόεδρος Σταματίνα Τσουνάκη και η αντιπρόεδρος Ανθούλα Θεοδωράκου έκαναν τον απολογισμό δραστηριοτήτων της προηγούμενης χρονιάς καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, και αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά. Παράλληλα έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβαν μέλη του συλλόγου.

Καλή χορευτική χρονιά!

Για το ΧΟΝ
Μιχάλης Θεοδωράκος - υπεύθυνος επικοινωνίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos