Ένα project από τους μαθητές της Σύρου για το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz

07 Μαϊος 2018 18:17

Το καλοκαίρι του 2017 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σύρο από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.


Φέτος το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί ξανά στις 27 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2018 σε πολλά σημεία του νησιού μας.
Το syroskidz καλεί όλους τους μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να συμμετέχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων.
Το νέο project του Φεστιβάλ ονομάζεται "Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ" και μπορεί να αναπτυχθεί σε ποικίλες δραστηριότητες όπως επίσκεψη σε μνημεία, ιστορία, γαστρονομία, φωτογράφιση τοπίων, αναζήτηση και εξερεύνηση ανθρώπων, φυτών κα. Η θεματολογία θα επιλεγεί από τα παιδιά και έχει ως στόχο να γνωρίσουν καλύτερα το νησί τους με διάφορους τρόπους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία εικονόλεξου με συγκεκριμένη έκταση (200 λέξεις και εικόνες σε σελίδα Α3). Τα εικονόλεξα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά θα μετατραπούν σε ταινία μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Η ημερομηνία λήξης συμμετοχών είναι η Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και η παράδοση του εικονόλεξου θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2018.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Χρηστιάννα Πάπιτση στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos