6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο

11 Ιουνίου 2019 14:04

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, «MuSifanto 2019» που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική.

- Σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, φλάουτου, παλιάς μουσικής, μονωδίας, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων.

- Μουσικός περίπατος

Η λέξη MuSifanto συνδυάζει τις Μούσες και τη Μουσική με το Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού και οι φίλοι επισκέπτες, γνωρίζοντας ότι πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, να συμμετέχουν σε σταθερή βάση και να έρχονται σε επαφή με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας. Επιθυμούν να συμβάλλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας, της οποίας θα είναι εταίροι, και για τα μέλη της οποίας, η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι» καλλιτεχνικής έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.

Το Φεστιβάλ τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Διοργανωτής: «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos