Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων»

23 Ιανουαρίου 2020 13:17

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα η ετησία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων». Παράλληλα, έγινε η παραδοσιακή κοπή πίτας για το νέο έτος, με τις ευχές όλων για υγεία, δημιουργία και αλληλεγγύη.


Εκπρόσωποι Συλλογών Γυναικών από: Αμοργό, Αντίπαρο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Πάρο, Σίφνο και Τήνο υπερψήφισαν ομόφωνα τον Απολογισμό Πεπραγμένων και τον Οικονομικό Απολογισμό 2019. Σύσσωμο το σώμα υπερψήφισε επίσης το Σχέδιο Δράσης 2020, το οποίο τα μέλη της Συνέλευσης εμπλούτισαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Έγινε επίσης, ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο 12ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα στη Σίφνο το Μάιο.
Στόχοι της ΟΣΥΓΥ και των Συλλόγων της για το 2020 είναι ανάμεσα σε άλλα. η βελτίωση της εσωτερικής και εξωτερικής δικτύωσης, ο σχεδιασμός κοινών δράσεων των Συλλόγων υπό την αιγίδα της ΟΣΥΓΥ, το πρόγραμμα «Αναβίωση της Υφαντικής Τέχνης στις Κυκλάδες», η προώθηση της γυναικείας κυκλαδίτικης οικοτεχνίας με ενέργειες καταγραφής, δικτύωσης, και επιχειρηματικής ενεργοποίησης, ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών ταξιδιών.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων στην Τήνο καθώς και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο θα σταλεί σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας με σκοπό να προωθηθεί στις τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους.

Για την Ομοσπονδία
«ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Η Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Άννα Μαυρουδή                    Μάγδα Κριτσαντώνη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos