Θεατρικά ταξίδια στην Αμοργό για όλες τις ηλικίες

21 Φεβρουαρίου 2020 14:30

Τα τελευταία χρόνια κάτοικοι της Αμοργού, σχεδόν από όλες τις ηλικίες είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου.


Ακούσαμε πολλές ιστορίες, μικρές, μεγάλες, παράξενες, γλυκές, σε θεατρικές σκηνές, σε κήπους ακόμα και σε πλοία. Φέτος, για τέταρτη χρονιά, παιδιά, ενήλικες και έφηβοι θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα από το θέατρο σε νέα μονοπάτια.

Οι συναντήσεις βασίζονται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τα ομαδικά παιχνίδια, δίνουν χώρο στην συνεργασία, την εμπιστοσύνη και εμπνέουν την δημιουργία. Αυτήν την φορά οι συμμετέχοντες θα σωματογραφήσουν σκέψεις και προβληματισμούς και μέσα από γνωστά κείμενα, θα έχουν την δυνατότητα να πουν μια πολύ προσωπική δική τους ιστορία και να την επικοινωνήσουν μέσω του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα:

Κάθε Τέταρτη στις 19:00 λειτουργεί τμήμα ενηλίκων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού. Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει δύο μήνες.
Κάθε Παρασκευή στις 18:30, λειτουργεί τμήμα εφήβων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού. Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει τρεις μήνες.

Μια μέρα τον μήνα αλλάζοντας κάθε μήνα περιοχή σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους, στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, στην Χώρα και στην Αρκεσίνη, θα πραγματοποιείται ένα δίωρο(17:00-19:00) θεματικό εργαστήρι για παιδιά:

·Κυριακή 8 Μαρτίου :Χώρα
·Κυριακή 22 Μαρτίου :Αρκεσίνη
·Κυριακή 8 Μαϊου :Αιγιάλη
·Κυριακή 10 Μαΐου : Κατάπολα

Τα θεατρικά εργαστήρια πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Αμοργού και τα μαθήματα είναι ανοιχτά προς όλους.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos