Θαλασσινός – Σπανού – Οικονομίδης, μας ταξιδεύουν νοσταλγικά στη Μικρασία με ένα υπέροχο τραγούδι!

25 Φεβρουαρίου 2021 18:50

Σε ένα χρόνο συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ένας αιώνας δεμένος με μνήμες και αναμνήσεις αξέχαστες που έφερε μαζί του ο διωγμένος από τις προαιώνιες εστίες του Μικρασιατικός Ελληνισμός, μπολιάζοντας την μητέρα πατρίδα με αφηγήσεις, γεύσεις και αρώματα της γης της Ιωνίας.

Οι αναμνήσεις κρατήθηκαν ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου, η νοσταλγία παρέμεινε στην καρδιά και το όνειρο της επίσκεψης στη γη των προγόνων για πολλούς απογόνους Μικρασιατών εκπληρώθηκε για κάποιους άλλους όχι.

Ένα συγκινητικό τραγούδι – σεργιάνι στα ξακουστά χωριά της Ερυθραίας, χερσονήσου της Σμύρνης, με «πλοηγό» τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού και της Κυριακής Σπανού, μας μεταφέρει νοερά ως προσκυνητές στην άλλη όχθη του Αιγαίου και μας «ξεναγεί» στα μονοπάτια της θύμησης.

Τίτλος του όμορφου τραγουδιού «Της Ερυθραίας τα χωριά» σε μουσική του Νίκου Οικονομίδη και στίχους του Νίκου Καραμπουρνιώτη. Η νοσταλγική διάθεση του υπέροχου τραγουδιού έντονη, το οδοιπορικό που πραγματοποιεί άκρως συγκινητικό.

Ακούστε το και ταξιδέψτε με τα μάτια της ψυχής και του νου!



xiami banner iin content 745z280

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos