Νέα έκθεση στο μουσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο, αλλά και ένα νεόδμητο θέατρο στην καρδιά του Κάμπου

12 Ιουνίου 2021 15:48

Τo Moυσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μια άλλη μορφή του έργου του ανήσυχου καλλιτέχνη.

Στον Κάμπο, ενα υπέροχο χωριό της Τήνου, αναμεσα σε περιστερώνες, το Μουσείο Κώστα Τσόκλη, παρουσιάζει τη νέα ενότητα έργων του 2021 (την περίοδο του γενικού εγκλεισμού) με τίτλο «Νύχτες λαμπρές» και «Ουράνια Σώματα», το έργο του 2015 «Προκρούστης».

Παράλληλα αυτο το καλοκαίρι παρουσιάζεται και το νεόδμητο Θέατρο του Μουσείου, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη, το οποίο θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Αυγούστου με ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου και θέμα «Ξαναδιαβάζοντας την ιστορία μας».

Το Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, με νέα έκθεση με τα πιο πρόσφατα, αλλά και σημαντικά έργα του παρελθόντος.

 Στο μουσείο, αυτο το καλοκαίρι, θα εκτεθεί το πολυεκτεθειμένο (σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα) έργο της 'Ζωντανής του Ζωγραφικής', «Ο Οδοιπόρος» του 1988.

 Οδοιπόρος, το έργο του Κώστα Τσόκλη από το 1988
Τη σειρά σχεδίων του 2020 με τίτλο “Διαδρομή”, στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη μακρόχρονη σχέση του με την τέχνη σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του πορείας αλλά και το έργο “Μεσημέρι” του 1973, ως αφιέρωμα στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και συνεργάτιδάς του Έπης Πρωτονοταρίου – Παυλίδη, της Αίθουσας Τέχνης «Δεσμός».

 Το θεατρο του μουσείου Τσοκλη σε σχεδιο του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη

tsoclismuseum.gr Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Τρίτη κλειστά / Από 13.9- 30.09. 2021 καθημερινά: 10.00 – 18.00

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos