Το ΠΙΟΠ στο 7ο Tinos World Music Festival!

29 Ιουνίου 2021 16:55

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στο 7ο Tinos World Music Festival, παρουσιάζοντας την Κυριακή 4 Ιουλίου σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το φετινό Tinos World Music Festival (TWMF), που θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στην Τήνο, είναι αφιερωμένο στα πνευστά όργανα της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Από το θιαμπόλι -την παραδοσιακή φλογέρα της Κρήτης- έως το νέυ-τον καλαμένιο αυλό των Δερβίσηδων- και από τα εντυπωσιακά χάλκινα των Βαλκανίων στις διονυσιακές τσαμπούνες -τους άσκαυλους των Κυκλάδων!
Αναλυτικά οι δράσεις στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας:
• Εργαστήρι γνωριμίας με την κυκλαδίτικη ζυγιά (ώρα 17:30)
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυκλαδίτικη ζυγιά, δηλαδή το χαρακτηριστικό μουσικό «ζευγάρι» της τσαμπούνας με το τουμπάκι.

• Εργαστήρι «Τα τραγούδια του 1821» για ενήλικες (ώρα 17:30)
Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας που σχετίζονται με τους ήρωες και τα γεγονότα του Αγώνα.

• Συναυλία «Χάλκινα-Τα πνευστά των Βαλκανίων» (ώρα 21:00)
Το σχήμα Βαλκανικής μουσικής Medusa Brass Band μάς μεταφέρει στη Βόρεια Ελλάδα και στα Βαλκάνια μέσα από τους ήχους των χάλκινων πνευστών. Έξι μουσικοί διαφορετικής καταγωγής πλέκουν τις παραδόσεις των νότιων Σλάβων και της Βόρειας Ελλάδας. Συμμετέχουν οι: Peter Jaques, (τρομπέτα, κλαρίνο), Fausto Sierakowski (σαξόφωνο), James Wylie (σαξόφωνο), Domenico Bonassi (τούμπα), Πάνος Γουρνάκης (νταούλι), Δημήτρης Κάσσης, (ευφώνιο)
• Συναυλία «Τσαμπούνα-Ο άσκαυλος των Κυκλάδων» (ώρα 22:00)
Το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με μια συναυλία αφιερωμένη στην κυκλαδίτικη τσαμπούνα. Ένα όργανο με μακρά παράδοση στα νησιά των Κυκλάδων που παραγκωνίστηκε από το βιολί, αλλά επανέρχεται στη μουσική πρακτική χάρη στις προσπάθειες μιας νέας γενιάς μουσικών. Τρεις τσαμπουνιέρηδες, ο Θεόδωρος Χίου από την Τήνο, ο Ακριβός Ζερβός από την Σύρο και ο Σταύρος Λαρίος από την Άνδρο, συνοδευόμενοι από τους Τηνιακούς Γιάννη Μιχαήλ στο λαούτο και Κωνσταντίνο Βιδάλη στο λαουτοκίθαρο, θα παρουσιάσουν τραγούδια και σκοπούς από τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

H είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.
**Το Tinos World Music Festival διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Δημιουργικό Μουσικό Νησί, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.
Χορηγός μεταφορών Fast Ferries. Χορηγός αερομεταφορών AEGEAN.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos