Σύρος και Αμοργός διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό του CPF 'The Iris Project: 3 λεπτά για το νησί σου'

11 Σεπτεμβρίου 2021 15:23

Ο μαθητικός διαγωνισμός βίντεο 'The Iris Project- 3 λεπτά για το νησί σου' που διοργανώθηκε από το Cyclades Preservation Fund (CPF) την άνοιξη του 2021 ανέδειξε 7 νικητές και νικήτριες από την Σύρο και την Αμοργό. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία των Κυκλάδων κλήθηκαν να αναδείξουν ένα περιβαλλοντικό θέμα που αφορά στο νησί τους, αλλά και να αποτυπώσουν ιδέες ή λύσεις που προτείνουν για αυτό.

 

Ειδικότερα στο διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο βίντεο:

- Το ντοκιμαντέρ «Πλαστικοί Γλάροι» που δημιουργήθηκε από περιβαλλοντική ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες: Ευγενία Κουτσαμπάση, Έλλη Πασσά, Παρασκευάς Πολιτάκος (1ο Γυμνάσιο Σύρου), Γιώργος Πλήκας, Ελπίδα Γαβιώτη και Παναγιώτης Ασπρόπουλος (ΓΕΛ Σύρου), υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών : Αλεξία Τζεφρίδου και Χρήστος Κόλλιας.

- Το ντοκιμαντέρ «Νήσος Αμοργός: Λειψυδρία και Ξηρασία» που δημιουργήθηκε από την μαθήτρια Σοφία Γρίσπου (Γυμνάσιο Λ.Τ. Αμοργού).

 Το CPF ευχαριστεί τους καθηγητές και τους γονείς των παιδιών για την αμέριστη υποστήριξη και ενθάρρυνσή τους και συγχαίρει θερμά όλα τα παιδιά που κατάφεραν μέσω της δουλειάς τους να μοιραστούν τις ανησυχίες αλλά και το όραμά τους για τον τόπο τους, ενώ τα καλεί να συνεχίσουν να προσφέρουν στο νησί τους με πάθος, υπομονή και επιμονή, ως άξιοι «Πρεσβευτές Βιωσιμότητας» και «Φύλακες της Φύσης» των αγαπημένων μας Κυκλάδων.

 Τα παιδιά που διακρίθηκαν θα επιβραβευθούν με τη συμμετοχή τους σε ειδικά επιμελημένα εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στη Σύρο και στην Αμοργό καθώς και σε ένα διήμερο ταξίδι γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών που θα λάβει χώρα στη Νάξο, με σκοπό την θεωρητική και πρακτική γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

 Η πρωτοβουλία του CPF ' The Iris Project[i]' υλοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες-μέλη του διεθνούς του δικτύου (The Conservation Collective) ενώ ευθυγραμμίζεται με την αποστολή του να ενδυναμώνει και να στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους και ομάδες που επιθυμούν και μπορούν να επιφέρουν μακροπρόθεσμη θετική αλλαγή στον τόπο τους συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos