Δ΄Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

18 Σεπτεμβρίου 2021 14:04

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διοργάνωση του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Τήνο, από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την συνεργασία του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με φυσική παρουσία, διά ζώσης.

Το Συνέδριο, το οποίο αναβλήθηκε για ένα έτος - αφού κανονικά διοργανώνεται ανά 4ετία-, έχει ως τίτλο : Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού και θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην πόλη της Τήνου, στις φιλόξενες αίθουσες του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.
Οι προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στο :
Περιβάλλον, Φυσικό και Ανθρωπογενές, (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κτλ.)
Αρχαιολογία: νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για την Σύρο, Συντήρηση, αναστήλωση, διαχείριση αρχαιοτήτων, μνημείων και μουσείων, Αρχιτεκτονική-Οικισμοί,Ιστορία, Δημογραφία, Φιλοσοφία-Λογοτεχνία, Πνευματική Ζωή-Τέχνες, Οικονομία, Μεταφορές, Επικοινωνία, Πόροι και Εμπορικά δίκτυα, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Λαϊκός πολιτισμός, Κοινωνία, Δίκαιο: ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές.
Οι συνεδρίες για τις προφορικές ανακοινώσεις θα γίνονται σε δύο αίθουσες του ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, στην κεντρική αίθουσα στο ισόγειο του Μεγάρου και την Παρασκυεή και το Σάββατο στην αίθουσα του Πρώτου Ορόφου.

Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 2ΟΟ σύνεδροι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από δέκα διαφορετικές χώρες. Το σύνολο των αναρτημένων επιτοίχιων παρουσιάσεων ανέρχεται σε 24, ενώ οι προφορικές ανακοινώσεις είναι 125, που καλύπτουν όλην την παραπάνω θέματολογία
0 Κεντρικός ομιλητής Δρ. Φλωράκης Αλέκος θα μιλήσει για την Τήνο, την Πέμπτη το Βράδυ.
Την Παρασκευή το βράδυ ο κύριος ομιλητής Δρ Αθανασούλης Δημήτριος Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θα ανακοινώσει το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.ekyklamel.gr
Η Εταιρεία συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων για μία ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνιού, δηλώνει ότι θα ακολουθηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι από την Πολιτεία υγιειονομικοί κανόνες και οι προβλεπόμενες αποστάσεις σε όλες τις εκδηλώσεις. Για τον λόγο αυτό, θα επιτραπεί η είσοδος στις αίθουσες συνεδριάσεων μόνον, στους κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αυστηρώς.

Παράλληλες εκδηλώσεις του συνεδρίου θα διεξαχθούν όπως:
-έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων» συνδιοργάνωση Υπηρεσίας του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, επιμέλεια Γεώργιος Πολυδωράκης, εγκαίνια την Τετάρτη 22.09 το βράδυ η οποία θα διαρκέσει έως και τις 09-10-21 στον Πρώτο όροφο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

- περιπατητική δράση του Εικονικού Μουσείου Τήνου με θέμα
"Ανακαλύπτοντας την Χώρα της Τήνου. Μία διαδρομή με 10 στάσεις και 20 ιστορίες"

-ειδική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου την Παρασκευή το βράδυ από τους υπεύθυνους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

kykladologiko 02

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos