Το ΠΙΟΠ παρουσιάζει στον Πύργο τη Θεατρική Ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο» στο έργο «Αυγά Μαύρα»

28 Σεπτεμβρίου 2022 16:29

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Θεατρική Ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο» στο έργο «Αυγά Μαύρα», από το ομότιτλο βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου.

Η παράσταση, διάρκειας 90 λεπτών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Τήνοκαι θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς»(στον Πύργο), την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 20:30.

Το έργο «Αυγά Μαύρα» βασίζεται σε αληθινή μαρτυρία. Δύο αδέλφια, παιδιά ενός αντάρτη. Χωρίστηκαν στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου –ο αδελφός έμεινε με τους παππούδες τους, η αδελφή βρέθηκε σε παιδούπολη. Δυο αδέλφια που βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα, σε άλλο ιδεολόγημα, σε άλλες αξίες, χωρίς να το επιλέξουν. Δυο αδέλφια συναντιούνται, ενήλικες πια. Απλώνουν τις σπαραγμένες υπάρξεις τους, τις λεηλατημένες ζωές τους, αναζητώντας…

Από το 2003, η Θεατρική Ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο» έχει διανύσει μια πορεία δεκαεννέα ετών γεμάτη παραστάσεις,συνεργασίες με σχεδόν όλους τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου, συμμετοχές σε φεστιβάλ, βραβεύσεις.

Συντελεστές παράστασης
Διανομή: Ελένη Πολυκανδρίτη (Μαρία), Γιάννης Τουφεκλής (Σπύρος), Μιχάλης Βασάλας (γέρος)
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργιάδου
Φωτισμοί-Ήχος: Σάκης Τρίκης
Κοστούμια: Φωτεινή Ξενάκη
Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος:Ειρήνη Γεωργιάδου
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου:Μιχάλης Βασάλας, Βαγγέλης Βελαλόπουλος
Φωτογραφίες-βίντεο:Χάρης Λάσκαρης
Πρωτότυπη μουσική: Σοφία Ρουμάνη
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ξανθός

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

avga maura

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos