Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της ΟτΚ στο Μέγαρο Μουσικής

25 Απριλίου 2023 00:13

Περισσότερα από 40 παιδιά της Χορωδίας της ΟτΚ, αποτελούμενα από παιδιά του Νεανικού Τμήματος της Χορωδίας, πλαισιωμένα από μεγαλύτερα παιδιά του Παιδικού Τμήματος (τάξεων Ε’ & Στ’), εκπροσώπησαν τη Χορωδία και συμμετείχαν με ένα πρόγραμμα 4 τραγουδιών στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που διεξήχθη στις 22/4 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών & Χορωδιών Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καπνικαρέα, με μία εντυπωσιακή παρέλαση των συνόλων διασχίζοντας την οδό Ερμού και έως την πλατεία Συντάγματος όπου κάθε σύνολο απέδωσε 2 τραγούδια. Το βράδυ ακολούθησε η επίσημη εμφάνιση των 17 συνόλων στο Μέγαρο Μουσικής, που βρέθηκαν στην Αθήνα από διάφορα μέρη της Ελλάδας για το σκοπό αυτό, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Αθηναίων κου Κ. Μπακογιάννη.

Για μια ακόμα φορά η εμφάνιση των παιδιών ήταν εξαιρετική και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης παραγωγής, τόσο πάνω στη σκηνή, όσο και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

 Μετά την εμφάνιση, ο υπεύθυνος της Χορωδίας κος Νίκος Ρούσσος παρέλαβε εκ μέρους της χορωδίας την αναμνηστική πλακέτα την οποία πρόσφεραν οι διοργανωτές σε κάθε συμμετέχον Μουσικό Σύνολο,

otk 02

 Την παρουσίαση των συνόλων έκανε η δημοσιογράφος κα Βίκυ Χαντζή.

 Διδασκαλία χορωδίας: Ν. Ρούσσος, Ε. Γούναρη, Ρ. Βέργου, Β. Γλύκα

Στο πιάνο ήταν η Βούλα Γλύκα και ο Νίκος Ρούσσος

Τη διεύθυνση της χορωδίας είχαν ο Νίκος Ρούσσος και η Έλλη Γούναρη.

Ευχαριστούμε την Blue Star Ferries για την έκπτωση των εισιτηρίων στη μεταφορά από/προς τον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυρία Δέσποινα Παρασκευαΐδου, που κάλυψε το κόστος συμμετοχής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos