«Το μάρμαρο και οι 5 αισθήσεις» Βιωματικό εργαστήρι για άτομα τρίτης ηλικίας στην Τήνο

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»,το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)οργανώνει βιωματικό εργαστήρι, για άτομα τρίτης ηλικίας, με τίτλο «Το μάρμαρο και οι 5 αισθήσεις», την Τρίτη 16 Μαΐου(ώρα 10:15), στο Γηροκομείο της Τήνου.

Με αφετηρία τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας και με την καθοδήγηση της επιμελήτριας εκπαίδευσηςΒίκης Χρηστάκη, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια σειρά πολυαισθητηριακών και διαδραστικών δραστηριοτήτων, που συνδέουν τις ιστορίες του μαρμάρου με τις αισθήσεις και τις αναμνήσεις τους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, όπου όλες και όλοι θα κληθούν να συνειδητοποιήσουν πώς οι διαδρομές του μαρμάρου μπορούν να εναλλάσσονται με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Ο ήχος του μαντρακά θα συνυπάρξει με τον ρυθμό του σώματός τους και οι υφές του μαρμάρου θα ανακατευθούν με τις μυρωδιές και τις γεύσεις του νησιού τους, κινητοποιώντας τις πέντε αισθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια τωνΜουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos