Ανοικτές Πόρτες 2011

09 Σεπτεμβρίου 2011 15:01

Αγαπητοί φίλοι, Η Rhodes International Culture & Heritage Society (R.I.C.He.S) / Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα για τη

Διεθνή Πολιτιστική Κληρονομιά της Ρόδου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει, το Σάββατο 24/09 και Κυριακή 25/09, στις «Ανοικτές Πόρτες - Ρόδος 2011». Οι Ανοικτές Πόρτες διοργανώνονται στη Ρόδο για δεύτερη συνεχή φορά και αποτελούν μέρος των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιούνται σε πενήντα χώρες υπό το σύνθημα: Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά.

Κατά τη διάρκεια των Ανοικτών Πορτών θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε διάφορα ιστορικά κτίρια τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το ευρύ κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και εθελοντές μας θα σας παρέχουν πληροφορίες για τα κτίρια και την ιστορία τους.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μπορούμε να σας παρέχουμε, γι' αυτή τη χρονιά, ένα διήμερο πρόγραμμα με σημαντικούς συμμετέχοντες. Αυτό έγινε δυνατό χάρις στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου, την κα. Zoe Rees – Woolrych- York, το Ίδρυμα Montalembert και τους πολλούς χορηγούς και εθελοντές μας οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην ανάδειξη της θαυμάσιας και μοναδικής ποικίλης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη «Βίλλα Ρης/Rees» στην Ιαλυσό Ρόδου. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών. Προηγούμενη δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6982458787 είναι απαραίτητη καθότι πρόκειται για ιδιωτική κατοικία. Ώρες επίσκεψης: 11:00 -14:00 μμ.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

1. Καστελλανία, στην κεντρική πλατεία της Μεσαιωνικής Πόλης

2. Μοναστηριακό συγκρότημα Αγ. Γεωργίου (Χουρμαλί)

3. Αρχοντικό Τουρκοκρατίας επί της οδού Ιεροκλέους

4. Εκκλησία Αγίας Τριάδας επί της οδού Δημοσθένους

5. Πρώην γραφεία Βακούφ (Οθωμανικό Ιεροδικείο) επί της οδού Θεοφιλίσκου.

6. Κήπος του Ιδρύματος Montalembert

7. Αγ. Μάρκος στο Μοναστηριακό συγκρότημα Αγ. Γεωργίου

Ώρες επίσκεψης: 11:00 -18:00 μμ.

Ελπίζουμε να χαρείτε τις Ανοικτές Πόρτες και περιμένουμε να σας δούμε εκεί.

Φιλικά

Το Δ.Σ και οι εθελοντές της RICHeS

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos