Σύρος – 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Μια σύγχρονη πολιτική κωμωδία γέλιου και προβληματισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης

30 Οκτωβρίου 2023 12:13

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στο 4ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ερμούπολης, η πολιτική κωμωδία των Ισπανών Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρ «Ο Τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυό φορές» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης.

Άφθονο γέλιο, αλληγορικοί συμβολισμοί, πικρές αλήθειες για την πανίσχυρη δύναμη του οικονομικού συστήματος και την αδυναμία των ανθρώπων να το υπερκεράσουν, συνέθεσαν μια έξοχη παράσταση με πολλαπλά σύγχρονα μηνύματα.

Με την υπόθεση να αναφέρεται στην απαγωγή ενός σπουδαίου τραπεζίτη από δύο απλούς ανθρώπους που τους έχει συντρίψει η οικονομική κρίση, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή η αδυναμία του ανθρώπου απέναντι στην ικανότητα του οικονομικού κατεστημένου να τον ξεπερνά, να επικρατεί, και να αντικαθιστά τα πάντα με τρομερή ταχύτητα. Όταν η λαϊκή οργή δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη με νόημα, αναδεικνύονται με κωμικό τρόπο οι πολιτικές – κοινωνικές αντιθέσεις αλλά και η αγάπη για τις ανθρώπινες αδυναμίες.

Το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό κωμικό έργο που παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου καθώς υπήρξε μια καλοδουλεμένη θεατρική παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες.

mitilini 101

mitilini 103

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μανωλάκας – Βίκυ Μαρμαρινού

Σκηνογραφία: Ομαδική

Επιμέλεια αφίσας: Σταύρος Πλατσής – Αγγελική Τουραμάνη

Κοστούμια: Μαρία Σουπιάδου

Επιμέλεια μουσικής: Αγγελική Τουραμάνη – Σταύρος Πλατσής – Νατάσα Βαϊράμη – Εύα Ζερδελή

Μάσκες – Κατασκευές: Ανδρομάχη Βουγιούκα

Κομμώσεις: Σοφία Καραγιαννάκη

Φωτισμοί: Κώστας Καρατζάς – Ηχώ Art Studio

Επιμέλεια παραγωγής: Σταύρος Πλατσής – Παναγιώτης Μανωλάκας

Πήρα μέρος:

Μαρτζ και Μάργα Μαρίνη Λαμπρινού

Μπαρτ και Μπαρτολομέ Γιώργος Τσαούσης

Ρομπλέδο Φώτης Ξενέλλης

Γιασμίν Νατάσας Βαϊράμη

Φέλιξ Γιώργος Καραγιαννάκης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos