Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου

25 Ιουνίου 2012 12:10

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στην Τήνο (5-6-7 Ιουλίου 2012) τη δεύτερη σε επίπεδο Περιφέρειας "Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου".

Περισσότεροι από 120 νέοι μουσικοί - ηλικίας από 6 μέχρι και 21 ετών - από 15 τουλάχιστο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλης εμβέλειας μουσική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει την ενθουσιώδη προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων το 2002, με την καθιέρωση του θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών.

Η Συνάντηση των Νέων, με την παγκυκλαδική αρχικά μορφή της, έχει καθιερωθεί από το 2004, αποτελώντας το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φοίνικα της Σύρου, για προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην εκμάθηση των παραδοσιακών λαϊκών κυκλαδίτικων οργάνων (λαϊκά πνευστά και κρουστά, βιολί, λαούτο, λύρα και σαντούρι).

Η μεγάλη αυτή ομήγυρη των νέων νησιωτών, με συνεχώς αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή, επιτυγχάνει τη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και τη γόνιμη ανταλλαγή μουσικών - και όχι μόνο - εμπειριών μεταξύ τους, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Συνάντηση που φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει νέους εκπροσώπους νησιών από κάθε γωνιά της Περιφέρειας, θα διεξαχθεί σε τρείς φάσεις, σε παραδοσιακά χωριά της τηνιακής ενδοχώρας.

Διοργάνωση:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τμήμα Κοιν. Αλληλεγγύης Κυκλάδων - Δράσεις Πολιτισμού

Υποστήριξη:

Δήμος Τήνου

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Τοπικοί πολιτιστικοί φορείς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos