Συνεταιριστική Επιχείρηση Διαφανίου-Ολύμπου Καρπάθου « Η Ολυμπίτισσα»

11 Δεκεμβρίου 2012 17:42

Ημερίδα με θέμα « Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο Διαφανίου Καρπάθου οι εργασίες

της οποίας θα αρχίσουν στις 11 το πρωί. Την ημερίδα διοργανώνει η υπό σύσταση Γυναικεία Συνεταιριστική Επιχείρηση Διαφανίου-Ολύμπου Καρπάθου « Η Ολυμπίτισσα».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να μιλήσουν ως κεντρικοί ομιλητές ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χρυσόγελος και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Λίτσα Φτακλάκη.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα έχουν κληθεί να πάρουν μέρος επίσης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων. Την πρωτοβουλία για τον υπό σύσταση φορέα έχει η κα Σοφία Μπαλάσκα-Χαλκιά και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετέχουν ως ενεργά μέλη, πάνω από σαράντα γυναίκες όλων των ηλικιών, μόνιμοι κάτοικοι Διαφανίου-Ολύμπου οι οποίες θα αποτελέσουν και το βασικό «κορμό» της Γυναικείας Συνεταιριστικής Επιχείρησης το καταστατικό της οποίας συντάχθηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος τροποποιημένος νόμος για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Ο Συνεταιρισμός, θα έχει σαν κύριο αντικείμενο την συνέχιση της παράδοσης με την μεταβίβαση της γνώσης και της εμπειρίας από τις παλαιότερες γυναίκες στις νεότερες και θα δραστηριοποιηθεί επί μέρους, με την πλούσια τοπική γαστρονομία, ζαχαροπλαστική, ένδυση, υπόδηση, υφαντά, παραδοσιακό κέντημα, πλεκτό και υφαντό, κατασκευή και εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων και χορών, κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται αποκλειστικά στην Όλυμπο και το Διαφάνι, έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ήδη έχει εξευρεθεί χώρος στον οποίο θα είναι η έδρα της Συνεταιριστικής Επιχείρησης, τα εργαστήρια δουλειάς και παράλληλα θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος. Όλη η «γκάμα» των προϊόντων που θα παράγεται θα διοχετεύεται στην τοπική αλλά και την πανελλήνια αγορά με προοπτική εξαγωγής και στο εξωτερικό.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Διαφανίου-Ολύμπου αποτελεί μια πρωτοπόρα ιδέα και προσπάθεια, είναι κάτι που έλειπε και υλοποίηση της οποίας θα συντελέσει σημαντικά στην αναβίωση της τοπικής παράδοσης και της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων τα οποία τείνουν να εξαφανιστούν από την καθημερινή ζωή της παραδοσιακής Ολύμπου, ενώ θα ενισχυθεί παράλληλα η τοπική οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos