Σύρος: Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη

20 Δεκεμβρίου 2012 03:15

Στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι του στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία της Σύρου, από 27 έως 31 Δεκεμβρίου 2012,ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, θα τα περιμένει να τον επισκεφθούν ώστε να γιορτάσουμε τον ερχομό της καινούριας χρονιάς που θα 'ρθει.

 Στο εργαστήρι του , που θα λειτουργεί κάθε μέρα 5- 10 το βράδυ με την βοήθεια των ξωτικών του, τα παιδιά θα τον βοηθήσουν , φτιάχνοντας γλυκά και δώρα, που θα μοιράσει στα παιδιά της Σύρου που θα επισκεφτούν το σπίτι του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο ταχυδρομείο του οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους.

Στη σάλα με το μεγάλο δέντρο δίπλα στο τζάκι ,θα ακουστούν παραμύθια από την παραμυθού.

Σ΄ αυτήν την σάλα κάθε βράδυ, από τις 27 Δεκεμβρίου2012και ώρα 17.00- 22.00μ.μ που θα ανοίξει το σπίτι του Άη Βασίλη, έως και τις 31 Δεκεμβρίου2012 και ώρα 10.00 -17.00μ.μ , ομάδες από συλλόγους , κατηχητικά, φορείς της Σύρου , και ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο , θα παρουσιάζουν διάφορες εκδηλώσεις όπως: συναυλίες, μικρά θεατρικά ήθη και έθιμα .

Με μια αναμνηστική φωτογραφία, θα μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανή την συνάντηση μαζί του.

Στην γωνιά της αγάπης «η στέγη ανηλίκων» θα προσφέρει δωράκια σε όλους τους επισκέπτες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο συριανό λαό για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

Στον κήπο θα υπάρχει ο καστανάς που θα ψήνει και θα μοιράζει κάστανα ,καθώς και άφθονο «Μαλί της γριάς» δωρεάν.

Ωστόσο ένα αμαξάκι με μικρά άλογα θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους για μια φωτογραφία και ίσως και μια μικρή ξενάγηση στον κήπο.

Στα γύρω χωριά ,και κατ΄ επέκταση έως την Ερμούπολη ο Άγιος Βασίλης θα κάνει μικρές επισκέψεις μεταφέροντας το πνεύμα των γιορτών , της χαράς και της διασκέδασης.

Μικροί μουσικοί «καλαντατζήδες» από τις 24 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν λέγοντας τα κάλαντα σε κεντρικούς δρόμους της Σύρου, μοιράζοντας έντυπα, ως πρόδρομοι της μεγάλης υποδοχής του Αη Βασίλη που θα γίνει στις 27 Δεκέμβρη στις 17.00 το απόγευμα.

Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα στου «σπιτιού του Άη Βασίλη» , νοιώστε την χαρά της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της προσφοράς, σκορπίζοντας χαμόγελα που τόσο μας έχουν λείψει.

Ας υποστηρίξουμε λοιπόν αυτήν την εκδήλωση που διοργανώνεται από Φορείς και Συλλόγους του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης με στόχο να ενωθεί η Σύρος σε μια γιορτή αλληλεγγύης .

Θα σας περμένουμε...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos