×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σύρος η... κλασική

08 Ιουλίου 2013 09:38

Στον Τζιουζέπε Βέρντι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του, είναι αφιερωμένο το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που ανοίγει αύριο τις πύλες του στην Ερμούπολη της Σύρου, στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου.

Στη φετινή, 9η διοργάνωσή του το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει εκλεκτές παραστάσεις με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορωδία με 100 μέλη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου εξάλλου έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν υψηλού επιπέδου πολιτιστικό θεσμό, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Ιδρυτής του Φεστιβάλ είναι ο αρχιμουσικός Παναγιώτης - Peter Τιμπόρης, επιφανής Ελληνας της διασποράς.

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή το βράδυ με την παρουσίαση του λυρικού επικού έργου «Messa da Requiem», το οποίο θεωρείται ως μία από τις δυσκολότερες μουσικές δημιουργίες του Βέρντι. Ο Πίτερ Τιμπόρις θα διευθύνει την Pazardzhik Symphony Ορχήστρα της Βουλγαρίας, ενώ θα συμμετέχει και χορωδία αποτελούμενη από 100 μέλη. Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου παρουσιάζοντας, στις 17 και 18 Ιουλίου, ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου και χορογραφία Ρενάτο Ζανέλα, με τη συμμετοχή είκοσι επίλεκτων χορευτών του.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης η κωμική όπερα του Μότσαρτ «Ετσι κάνουν όλες», σε σκηνοθεσία Dirk Schattner, με τη συμμετοχή της συμφωνικής ορχήστρας Pazardzhik της Βουλγαρίας, πανηγυρική βραδιά ? γκαλά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μότσαρτ, βραδιά Λίντερ για τους λάτρεις της γερμανικής μουσικής καθώς επίσης και βραδιές με έργα Μότσαρτ, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Φρανσίς Πουλένκ αλλά και ελληνική τζαζ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos