Τήνος: Συναυλία μεσ' το μουσείο

12 Αυγούστου 2013 15:29

Μια μουσική πανδαισία θα απολαύσει το κοινό, συντροφιά με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Μεσ' στο Μουσείο. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο και τη Λιλιπούπολη». Στο πρώτο μέρος, το πολυμελές σύνολο θα ερμηνεύσει έργα που συνέθεσαν για τον κινηματογράφο σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και νεότεροι. Στο δεύτερο μέρος, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια από την περίφημη «Λιλιπούπολη», σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή. Το Μουσείο θα πλημμυρίσει από τις διαχρονικές μελωδίες της Λένας Πλάτωνος, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Χριστοδούλου και του Νίκου Κυπουργού, που εξακολουθούν να μας συναρπάζουν για περισσότερο από τριάντα χρόνια, εξάπτοντας τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Η συναυλία «Μεσ' στο Μουσείο. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο και τη Λιλιπούπολη» εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα πέντε χρόνια δράσης του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, το οποίο συμμετέχει και φέτος στον επιτυχημένο καλοκαιρινό θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την πιο εντυπωσιακή πανσέληνο της χρονιάς.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης (ακορντεόν, φυσαρμόνικες), Βαγγέλης Αραγιάννης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Γκέλιας (βιολί), Βούλα Γλύκα (πιάνο), Αντώνης Κονσολάκης (μπουζούκι), Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά, ντραμς), Ζαννής Μαραγκός (κλασική κιθάρα), Βάσια Πάσχου (τσέλο), Μάκης Πρίντεζης (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Ρούσσος (πλήκτρα), Σοφία Σερέφογλου (φλάουτο), Ολυμπία Τασσοπούλου (βιόλα), Φώτης Τσαντήλας (τρομπέτα, φλούγκελχορν), Εβελίνα Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο), Λένα Χατζηγρηγορίου (βιολί, φλάουτο με ράμφος).

Τραγουδούν: Ρένα Βέργου, Γιάννης Γαραντζιώτης, Αντώνης Πρέκας, Νίκος Στόκας, Έλσα Χαραλάμπους.

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα των Κυκλάδων

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στην Ερμούπολη το 2010, από το συνθέτη Νίκο Κυπουργό, και αποτελεί ένα σύνολο τριάντα μουσικών και τραγουδιστών, οι οποίοι ζουν στη Σύρο. Τα μέλη της, αν και δεν είναι όλοι επαγγελματίες, έχουν ταλέντο και πάθος για τη μουσική, καλύπτουν ευρύ φάσμα από στιλ, και είναι δεξιοτέχνες σε μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων.

Στόχος της Ορχήστρας είναι να επεκτείνει συνεχώς το ρεπερτόριό της στο έργο όλο και περισσότερων δημιουργών, και να συνεργάζεται με καταξιωμένους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς. Μετά από τρίχρονη διαδρομή, μετρά στο ενεργητικό της πέντε θεματικούς κύκλους, τους οποίους έχει παρουσιάσει σε είκοσι επιτυχημένες συναυλίες στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι, με την κατάλληλη οργάνωση, υποστήριξη και συνεργασία, το καλλιτεχνικό δυναμικό των νησιών μας μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos