×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η γιορτή της κλασικής μουσικής στη Σύρο

20 Αυγούστου 2013 12:08

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο τιμά τον μεγάλο συνθέτη με ένα τριήμερο αφιέρωμα που κορυφώνεται τις δύο τελευταίες μέρες του (23 και 24 Αυγούστου) με τον «Rigoletto».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε μία πρωτοποριακή σύλληψη και ενορχήστρωση του Θεόδωρου Λεμπέση, στην οποία η 20μελής ορχήστρα εγχόρδων Musica Vitae από τη Σουηδία θα συμπράξει με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Καμεράτας της Σμύρνης και με κορυφαίους Ελληνες σολίστ και συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ποιοι συμμετέχουν 

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ πλαισιώνουν μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, όπως ο διεθνούς φήμης Ελληνας πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, ο σχεδόν μόνιμος πλέον συνεργάτης του φεστιβάλ και 1ος κορυφαίος στη Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας Lars Bjornkjaer, η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, και πλήθος άλλων κορυφαίων μουσικών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων εγκαινιάστηκε το 2004 από τους Φώτη Καραγιαννόπουλο, Κώστα Φωτόπουλο, Γιώργο Φουφόπουλο και τον βιολονίστα Γιάννο Μαργαζιώτη, κορυφαίο βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos