×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το "Σινέ Καμάρι" στην Σαντορίνη στην ελίτ της Ευρώπης

04 Ιουνίου 2014 10:40

Το Σινέ Παρί στην Πλάκα και το Σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη (φωτογραφία) προτείνει στους ταξιδιώτες η βρετανική εφημερίδα «Guardian»,

τοποθετώντας τα δύο ελληνικά θερινά μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης λόγω της ομορφιάς και της πρωτοτυπίας τους.

«Είναι ένα σινεμά σε ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, κάτι που χαρίζει ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε φιλμ», περιγράφει ο σχολιαστής και συνεχίζει: «Υπάρχει ένα υπέροχο μείγμα από ντόπιους και τουρίστες με ένα εύρος ταινιών που περιλαμβάνει από ανιμέισον μέχρι τις τελευταίες ταινίες καλλιτεχνικού κυκλώματος που πρέπει να δεις. Εχω πολύτιμες αναμνήσεις πίνοντας μια παγωμένη μπίρα, ενώ βλέπω μια εξαιρετική ταινία στο πιο θαυμάσιο περιβάλλον που μπορεί να φανταστεί κανείς».

Εκθειαστικό είναι και το σχόλιο για το Σινέ Καμάρι της τουριστικής Σαντορίνης. «Λίγο πιο έξω από την πόλη είναι το πιο δροσερό σημείο στον πλανήτη για να παρακολουθήσει κανείς ταινία. Μπορείς να ξαπλώσεις, σχεδόν οριζόντια, σε μια πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μεθυστικό μείγμα από joss sticks και άλλα αρωματικά βότανα με ένα κοκτέιλ από το μπαρ στο τραπέζι δίπλα σου και τα ελληνικά αστέρια να λάμπουν από πάνω».

Πόλος έλξης

Με πολύχρονη ιστορία στο ελληνικό καλοκαίρι και τα δύο σινεμά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες κάθε χρόνο.

«Είναι ανατριχιαστικό, ό,τι κι αν πουν, κάθε χρόνο μας κάνουν μεγάλη τιμή», λέει στο «Εθνος» η Μαίρη Πάνου, κόρη του αιθουσάρχη Δημήτρη Πάνου που λειτουργεί το Σινέ Παρί στην Πλάκα από τη δεκαετία του '80, έχοντας η ίδια αναλάβει πλέον πιο ενεργό ρόλο στην καθημερινή ενασχόληση με το αθηναϊκό θερινό (το σινέ Παρί άνοιξε για πρώτη φορά το 1920).

«Τα ρεπορτάζ αυτά βοηθάνε -ο "Guardian" μας είχε βγάλει και πέρυσι- γιατί φέρνουν πολλούς ξένους στην αίθουσα. Υπάρχει και μεγάλη ανταπόκριση στο site. Μας στέλνουν email, μας ρωτούν για τις ταινίες που θα προβάλουμε. Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι, ανταποκρίνονται και οι Ελληνες. Η αίθουσα γεμίζει», συμπληρώνει.

Με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει από τον Μάιο, το Σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη, βραβευμένο ξανά στο παρελθόν από ταξιδιωτικά sites, έχει ήδη κρατήσεις για το καλοκαίρι χάρη στους ξένους που κατακλύζουν το νησί και γνωρίζουν τη θερινή του αίθουσα.

«Προσπαθούμε για το καλύτερο», λέει ο Αντώνης Κουντρουμπίνης που διατηρεί το σινεμά από το 1987, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση, αναβαθμίζοντας ψηφιακά και τον εξοπλισμό του κινηματογράφου για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες προβολής των ταινιών.

«Το κοινό προέρχεται από όλες τις χώρες και φέτος δεν είναι μόνο Αγγλοι, Γάλλοι κ.τ.λ. αλλά και Κινέζοι. Ερχονται και πολλοί Ασιάτες πλέον», διευκρινίζει.

Οι δύο ελληνικοί θερινοί κινηματογράφοι συναγωνίζονται με αξιώσεις υπαίθρια σινεμά από το παραλίμνιο Λοκάρνο της Ελβετίας, τη Βαρκελώνη, το άγνωστο Κρόμαρτι της Σκοτίας, την Μπολόνια, τη Βερόνα, τη Βιέννη, το Παρίσι και τα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με τη λίστα της αγγλικής εφημερίδας.

Ενδεικτικό της παγκόσμιας γοητείας των ελληνικών θερινών είναι η προ δύο ετών ανακήρυξη του Σινέ Θησείον στην οδό Αποστόλου Παύλου στον καλύτερο θερινό κινηματογράφου του κόσμου από το CNN.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos