Εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

13 Ιουνίου 2024 15:59

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 τα εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Η Μπιενάλε τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνεται από τη BigBlueDot και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα διαρκέσει από 7 Ιουνίου έως 26 Οκτωβρίου 2024.
Τα εγκαίνια της έκθεσης κάλυψαν 20 δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης οι οποίοι έστειλαν στον κόσμο εικόνες καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Το μήνυμα της Τέχνης και του Πολιτισμού που εκπέμπει η Σαντορίνη, ταξίδεψε παντού.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας κυρία Ιουλία Καραμολέγκου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.
Οι επισκέπτες της 1ης BCK (Biennale of ContemporaryΚeramics) μπορούν να περιηγηθούν και στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (SAF), όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες δράσεις με γνώμονα την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους καλλιτέχνες (εκθέσεις, παρουσιάσεις, workshops, κ.α.)
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποστηρικτές της Μπιενάλε, επαγγελματίες και εθελοντές που βοήθησαν σε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση για τη Σαντορίνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos