Μια ζωή ανάμεσα στον πόλεμο και τη μουσική- Τα όρια της δημοσιογραφίας» Προβολή στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

05 Σεπτεμβρίου 2024 15:08

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Michael Magee«Μια ζωή ανάμεσα στον πόλεμο και τη μουσική-Τα όρια της δημοσιογραφίας», την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024(ώρα 19:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Στο ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Solothurn Ελβετίας και προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται η ζωή των Ελβετών δημοσιογράφων Amalia και WernervanGent. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Τήνοπριν από τριάντα χρόνια, αναζητώντας ισορροπία από τα ρεπορτάζ για τον πόλεμο και τη δυστυχία στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Η ταινίαδιατρέχει σαράντα χρόνια πολεμικών ρεπορτάζ, πολέμους και κρίσεις, αλλά και την όμορφη πλευρά της ζωής, τη μουσική και το μοναδικό νησί της Τήνου, που έχει γίνει μια δεύτερη πατρίδα για τον Wernerκαι την Amalia, η οποία συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Μια ζωή ανάμεσα στον πόλεμο και τη μουσική-Τα όρια της δημοσιογραφίας
MichaelMagee | 56'
Σενάριο: AmaliavanGent
Κάμερα: Michael Magee, Christoph Fruttiger, Ruedi Abbühl
Μουσική: James Brandon Lewis (σαξόφωνο), Patricia Kopatchinskaja (βιολί), ΔάφνηΖουρνατζή (φωνητικά)

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290| www.piop.gr

mouseio 700

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos