Πέθανε ο διάσημος Ελληνοαμερικανός μουσικός δημιουργός Πήτερ Τιμπόρης- ιδρυτής του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο

'Εφυγε από τη ζωή στα 77 του ο Πήτερ Τιμπόρης (Peter Tiboris), διάσημος Ελληνοαμερικανός συνθέτης και ιμπρεσάριος – «ο Μαέστρος», όπως ήταν γνωστός σε φίλους και συναδέλφους.

Στα επιτεύγματά του περιλαμβάνεται η ίδρυση του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο.

Σε ανακοίνωσή της, η MidAmerica Productions δήλωσε ότι με βαθιά θλίψη ανακοινώνει «τον θάνατο του ιδρυτή και γενικού μουσικού διευθυντή της, Πήτερ Τιμπόρη. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ο μαέστρος Πήτερ Τιμπόρης αφιέρωσε τη ζωή του στη μετατροπή της MidAmerica Productions σε έναν παγκοσμίου φήμης θεσμό, ζωντανεύοντας τη μουσική σε παγκόσμιες σκηνές, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Carnegie Hall. Το αξιοσημείωτο όραμα και το πάθος του διαμόρφωσαν τον οργανισμό και άγγιξαν τις ζωές αμέτρητων μουσικών και κοινού.

»Ο Πήτερ Τιμπόρης αφήνει πίσω του μια απαράμιλλη κληρονομιά αριστείας, δημιουργικότητας και αφοσίωσης στις παραστατικές τέχνες.

»Καθώς η οικογένειά του θρηνεί την απώλεια, δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το έργο της ζωής του θα συνεχίσει να ανθίζει»

Ο Ε Πίτερ Τιμπόρης (E. Peter Tiboris), γιος του Πήτερ Τιμπόρη και νυν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MidAmerica Productions, μοιράστηκε τις σκέψεις του: «Για πάνω από 40 χρόνια, η αδελφή μου Στέφανι και εγώ γίναμε μάρτυρες της ηγεσίας και του πάθους του πατέρα μας από πρώτο χέρι. Ηταν ένας οραματιστής του οποίου η αγάπη για τη μουσική έφερε κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ενώ η απώλειά του μας ραγίζει η καρδιά, μάς παρηγορεί το γεγονός ότι η κληρονομιά που έχτισε θα συνεχίσει να ζει μέσα από κάθε παράσταση που δίνουμε».

Σκεπτόμενη την κληρονομιά του Πήτερ, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της MidAmerica Productions, Γενική και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου και χήρα του Τιμπόρη, Εϊλάνα Λαπαλάινεν (Eilana Lappalainen), δήλωσε: «Το πάθος του Πήτερ για τη μουσική και η ακλόνητη αφοσίωσή του στη MidAmerica Productions θα παραμείνουν για πάντα φάρος έμπνευσης για όλους όσοι τον γνώριζαν. Ενώ η απουσία του αφήνει ένα αναμφισβήτητο κενό, το πνεύμα του θα συνεχίσει να ζει στις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες που τόσο βαθιά εκτιμούσε».

Η Στέφανι Τριμπόρη Μαρότο (Stephanie Tiboris Marotto), αναλογιζόμενη το μέλλον, πρόσθεσε: «Ο πατέρας μας είχε ένα αξιοσημείωτο χάρισμα να περιβάλλει τον εαυτό του με εξαιρετικούς ανθρώπους και είμαστε σίγουροι για την ομάδα που δημιούργησε. Μαζί θα συνεχίσουμε την αποστολή που ξεκίνησε – να προσφέρουμε μεταμορφωτικές μουσικές εμπειρίες στο κοινό σε όλο τον κόσμο».

{https://youtu.be/uEARDZVfCBU}

ekirikas.com

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos