To 12ο Διανησιωτικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Γυμνασίων - Λυκείων Β. και Ν. Αιγαίου 2024 CINEμάθεια πάει Σύρο

04 Οκτωβρίου 2024 09:31

Το διανησιωτικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου δημιουργεί -εδώ και 12 χρόνια- «γέφυρες» όχι μόνο ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και ανάμεσα σε σχολεία του ελληνισμού της διασποράς, όπου έχει επεκταθεί η εμβέλειά του, τα τελευταία 2 χρόνια.

Σε όλο αυτό το διάστημα, μαθητικές ταινίες από Γυμνάσια και Λύκεια -αρκετές από τις οποίες, την τελευταία τετραετία, έχουν προβληθεί και από το Κανάλι της Βουλής- «κεντούν», με φρεσκάδα και έμπνευση το δέντρο της Ευαισθησίας, της Μνήμης, της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ακριβώς και οι αγρότες στα Μαστιχοχώρια της Χίου «κεντούν» -χαράζουν δηλαδή- τα δέντρα των σκίνων για να τρέξει από τους κορμούς τους το «δάκρυ» που γίνεται μαστίχι...

Φέτος, 47 δεκάλεπτες ταινίες -ντοκιμαντέρ, video clips, animation, ταινίες μυθοπλασίας- φέρνουν κοντύτερα τόπους και ανθρώπους, σμίγοντας στην οθόνη το άλλοτε και το τώρα, το όνειρο και την πραγματικότητα, το τραγούδι και τη μαρτυρία.

Από τις 9 έως και τις 11 Οκτωβρίου, το κυρίως Φεστιβάλ «CINEμάθεια» θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, στην Ερμούπολη Σύρου, με παράλληλα εργαστήρια για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και τη δημιουργία ταινιών στο σχολείο.

Στη συνέχεια, από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσουν μεταφεστιβαλικές προβολές και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

cinemathia 714x430

ticketservices.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos