Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 - Psts.gr

Ο πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα κ. Ivan Velimir Starcevic, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάρο στο πλαίσιο του «Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων» το οποίο διεξάγεται στο νησί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, είχε έναν σημαντικό λόγο να μεταβεί στην Πάρο ως επίσημος εκπρόσωπος της χώρας του, καθώς η κροατική πόλη Stari Grad στο νησί Hvar της Κροατίας ιδρύθηκε ως αποικία της Πάρου με το όνομα Φάρος πριν από 2400 χρόνια.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να πέφτουν βροχή στο χώρο των ΚΤΕΛ στο λιμάνι της Παροικίας, καθώς μετά τις εύλογες διαμαρτυρίες των οδηγών των ΚΤΕΛ για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των λεωφορείων από παρκαρισμένα οχήματα, οι άνδρες του Λιμενικού άρχισαν να μοιράζουν κλήσεις προς αποκατάσταση της τάξης στον ευαίσθητο και πολυσύχναστο χώρο κοντά στο λιμάνι.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελέστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στην πλατεία του ιερού ναού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, τα εγκαίνια αναθηματικής μαρμάρινης στήλης προς τιμήν της συμπλήρωσης εφέτος 2400 χρόνων από την ίδρυση της αποικίας της Φάρου (σημερινό Stari Grad στο νησί Hvar στην Κροατία) από παριανούς αποίκους το 385 π.Χ.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

μεγάλη επιτυχία και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 η τελετή έναρξης του Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων με θέμα: «η Πάρος και οι Αποικίες της», στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικία. Το συνέδριο αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Πάρου του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη χθες (12.06.2015) το απόγευμα στη Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις ληστείες αυτές εμπλέκονται ένας 33χρονος Βέλγος και δυο Αλβανοί ηλικίας 26 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διαχείριση των ροών προσφύγων και το μεταναστευτικό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σήμερα , Παρασκευή, στα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, μετά από αίτημα της ΕΝΠΕ, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς πρώτα απ'όλα τις ομάδες που στήριξαν τον συνδυασμό μας '' Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο'' και τον επικεφαλής μας Χρήστο Καφτηράνη στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Νέου Δ.Σ. για την Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ , πίστεψαν στο όραμα μας για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες , την εμπειρία και την όρεξη των αξιόλογων στελεχών μας.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ο ένοπλος που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμούς με αστυνομικούς σε μεγάλο τουριστικό συγκρότημα της Χερσονησου του Ηρακλείου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για περιηγήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Φορέστε άνετα παπούτσια, μια ζακέτα θα χρειαστεί για τη βραδινή δροσιά και ετοιμαστείτε για παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές σε μνημεία και τοπόσημα της πόλης. Από το φαράγγι του Λυκαβηττού, όπου μπορείτε να αφεθείτε σε μια «συνομιλία» με τη φύση και με οδηγό την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Ουόλτ Ουίτμαν στην παράσταση «Διάλειμμα Χαράς», τις κινηματογραφικές προβολές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας με τη σφραγίδα του Athens Open Air Film Festival, αρχίζοντας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και, έπειτα, τον Ιούλιο, το άνοιγμα του Λυκείου του Αριστοτέλη στη Ρηγίλλης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos