Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - Psts.gr
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 00:40

Ψηφιακή υγεία και τηλεϊατρική στα νησιά

H εφαρμογή της ψηφιακής υγείας και τα συνακόλουθα οφέλη που προκύπτουν από την εκτεταμένη χρήση της σε επίπεδο νησιωτικότητας, αποτέλεσε

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στρατός κατοχής, στρατός του Ερντογάν τα ΜΑΤ» ακούγεται να λέει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων, βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός σήμανε μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με μια γυναίκα 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

 Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για τον κορωνοϊό ότι παραμένει μια ήπια νόσος και επισήμανε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Οι οκτώ οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή της στο twitter υπενθυμίζει στους πολίτες τις οκτώ ατομικές χρήσιμες συμβουλές προστασίας απέναντι στον covid-19. «Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, ασπίδα μας η γνώση», αναφέρει στην ανάρτησή της η γ.γ Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Οταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλά είναι τα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για ταξιδιώτες από την Βόρεια Ιταλία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει αύριο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας, προέκυψαν από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 26-02-2020 στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επιστημόνων και υγειονομικών φορέων.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την πιο απίθανη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι δεκάδες οδηγοί στον πολυσύχναστο δρόμο διπλής κατεύθυνσης που οδηγεί προς το Λιβάδι Παρνασσού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αράχοβα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την μερική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σταλεί σε Μυτιλήνη και Χίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον γραπώνουν με απόχη και τον δένουν πισθάγκωνα

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 4

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos