Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 - Psts.gr

Κατά τήν σημερινή μεγάλη διπλῆ ἑορτή τῆς Περιτομῆς τοῦ Κυρίου καί τῆς μνήμης τοῦ Μεγάλου Βασιλείου ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία ἔχει ὁρίσει νά διαβάζεται ὡς Ἀποστολικό Ἀνάγνωσμα ἡ περικοπή ἀπό τήν πρός Κολασσαεῖς ἐπιστολή τοῦ Ἀποστόλου Παύλου στήν ὁποία μεταξύ ἄλλων τονίζει: «Προσέχετε καί μείνετε σταθεροί στήν διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ, διότι σέ Αὐτόν κατοικεῖ ὁλόκληρη ἡ Θεότητα μέσα στό σῶμα καί στήν ἀνθρώπινη φύση πού προσέλαβε διά τῆς Σαρκώσεώς Του» (πρβλ. Κολασ. Β΄, 8 – 9).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καινούργιος πραγματικά. Εύχομαι να συνεχιστούν για τον τόπο μας και τον καθένα μας τα καλά της χρονιάς που πέρασε ενώ οι δυσκολίες και ό,τι δυσάρεστο μας βρήκε να ανήκουν στο παρελθόν.


Ο χρόνος δείχνει να τρέχει όλο και πιο γρήγορα και η μία χρονιά να διαδέχεται όλο και πιο σύντομα την άλλη, παρόλο που η χρονική της διάρκεια παραμένει η ίδια. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από τη διευκόλυνση που η επιστήμη και η τεχνολογία θα μπορούσε να προσφέρει στο βιοτικό αγώνα, αφήνοντας περιθώρια χρόνου για να σκεφθούμε, να συναντηθούμε με τους οικείους μας και τους συνανθρώπους μας, να μιλήσουμε, να προβληματιστούμε και να διασκεδάσουμε, φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο αφού ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας απορροφά όλο και περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς μας.

Ακόμη, οι συνεχώς αυξανόμενες ταχύτητες της οικονομικής δραστηριότητας δεν μας επιτρέπουν πολλές φορές να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα των επιλογών μας στον χρόνο που ακολουθεί και ήδη αντιμετωπίζουμε σε όλο τον πλανήτη προβλήματα από τους ρυθμούς του οικονομικού σχεδιασμού της κυρίαρχης αγοράς.

Εύχομαι το 2018 να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία, να κουβεντιάσουμε και να προβληματιστούμε για το πως επιθυμούμε τον τόπο μας και τη ζωή μας σε αυτόν, που έχουμε την τύχη να πορεύεται χωρίς τα οξύτατα προβλήματα της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί την χώρα μας και συμφέρον όλων μας είναι να εξακολουθήσει να ευημερεί. Εύχομαι η χρονιά που σε λίγο φθάνει να είναι χρονιά δημιουργική για όλους και όλες σας με υγεία και προσωπική ευτυχία. Εύχομαι επίσης να βρει τις νέες και τους νέους μας με όρεξη για πρόοδο και εξέλιξη προσωπική και συλλογική.
Τα νησιά μας χρειάζονται όλους και όλες για να ελπίζουμε στο καλύτερο για την χρονιά που φθάνει.


Ο Δήμαρχος Θήρας
Νίκος Ζώρζος

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λειτουργία περιφερειακλων ιατρείων στην Πάρο, ωράριο λειτουργίας 8:30 με 14:30

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) Ε.Κ. 139 της EASA των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία λειτουργεί η Fraport GR από τον Απρίλιο 2017.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» αλλά με σαφέστατο γεωγραφικό προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία, είναι η θέση του Ποταμιού για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, έτσι όπως τη διατυπώνει σε άρθρο του στα ΝΕΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος snowboarder του καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Ο νεαρός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών αμέσως μετά το συμβάν.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Apple αναγκάσθηκε τελικά να ζητήσει συγγνώμη μετά από τις εκτεταμένες και έντονες επικρίσεις που δέχθηκε διεθνώς μετά την προ ημερών παραδοχή της ότι σκοπίμως επιβραδύνει τη λειτουργία ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 18:38

Νέο «λουτρό αίματος» στην Αίγυπτο

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ενώ ο συνεργός του συνελήφθη

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών και των Γάλλων υπηκόων τάσσονται υπέρ της ιδέας της δημιουργίας "Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης", κάτι το οποίο προωθεί ο ηγέτης των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos