×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Λαοθάλασσα στην συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την Υγεία στην Πάρο (Φωτό + Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2014 13:56

Μια πρωτόγνωρη στα χρονικά της Πάρου  συγκέντρωση, σε όγκο  και παλμό,  πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάρου στο πλαίσιο της Απεργίας – Αποχής – Διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Κορύφωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν η συμβολική κατάληψη του καταπέλτη και των δύο πλοίων της Blue Star που προσέγγισαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάρου.
Η κατάληψη σε κάθε πλοίο διήρκησε για περίπου 30 λεπτά ενώ η πρωτοφανής σημερινή  συγκέντρωση αριθμούσε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 3.000 άτομα.

Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του λαού της Πάρου και Αντιπάρου, προγραμματισμένη από το Συντονιστικό Πάρου - Αντιπάρου για την Υγεία, αποτέλεσε υλοποίηση της ψηφισμένης απόφασης των μόνιμων κατοίκων των δύο νησιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με το αίτημα της Δωρεάν - Δημόσιας Υγείας και να νεκρώσουν από κάθε δραστηριότητα τα νησιά τους την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας στον τόπο τους.

Το Δημοψήφισμα της 16ης Φεβρουαρίου, το πρώτο που έγινε σε τοπικό επίπεδο στην ελληνική επικράτεια, ήταν μοναδικό από άποψη μαζικότητας καθώς σ΄ αυτό ψήφισαν 5419 πολίτες της Πάρου και Αντιπάρου στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη Υγεία για όλους τους πολίτες θα πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά.

Σήμερα λοιπόν, ημέρα της μεγάλης απεργίας- αποχής και διαμαρτυρίας για την Πάρο και την Αντίπαρο, ένα μεγάλο πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται ήδη από τις 10 το πρωί στο λιμάνι της Παροικίας ενώ λίγο πριν τις 11 που ο όγκος του πλήθους ήταν γύρω στα 3000 άτομα, ένα μέρος του κόσμου εισήλθε στον κυρίως χώρο του λιμανιού την ώρα που το πλοίο Blue Star Naxos κατέπλευσε στο λιμάνι με προορισμό τον Πειραιά.
Ένα μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων ανέβηκε στον καταπέλτη, καθυστέρησε κατά 30 λεπτά την αναχώρησή του πλοίου και μοίρασε φυλλάδια στο πλήρωμα και τους επιβάτες.

Μετά τον απόπλου του πλοίου, το μέλος του Συντονιστικού για την Υγεία κ. Κ.Αργουζής απηύθυνε  μια σύντομη ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος
Το ίδιο συνέβη και λίγο πριν τις 12, όταν το πλοίο Blue Star Paros προερχόμενο από Πειραιά προσέγγισε το λιμάνι της Πάρου. Στο πλοίο έγινε και πάλι συμβολική κατάληψη, καθυστέρηση απόπλου και ενημέρωση επιβατών και πληρώματος μέσω φυλλαδίων.

Η τεράστια λαοθάλασσα της σημερινής άνευ προηγουμένου κινητοποίησης για το θέμα της Υγείας, καρπός της συνειδητής απόφασης για μια  δυναμικότερη διεκδίκηση όπως αυτή εκφράστηκε σχεδόν σύσσωμα με το Δημοψήφισμα της 16ης Φεβρουαρίου ανέδειξε την έκταση της απόγνωσης που βιώνουν οι απογυμνωμένοι από δομές δημόσιας - δωρεάν περίθαλψης νησιώτες αλλά και το σθένος των τοπικών κοινωνιών όταν επιζητούν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή μένοντας στον τόπο τους και παλεύοντας γι΄ αυτόν.


Φωτογραφίες Γιώργος Παππούς



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos