×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική κακοποίηση ζώου στο νησί της Πάρου

27 Μαρτίου 2014 01:23

Εξαθλιωμένο, αποστεωμένο, με πληγές από ψύλλους και τσιμπύρια, γεμάτο μύγες, αλυσοδεμένο, χωρίς κατάλυμα, νερό και φαί βρέθηκε το εικονιζόμενο σκυλί τύπου Πόϊντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου σε αφύλακτο χωράφι.

Το σκυλί βρέθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου από διερχόμενους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν το Σύλλογο μας «Φιλοζωοι Εθελοντές Πάρου» για την κατάσταση που βρήκαν το σκυλί, πετσί και κόκκαλο, χωρίς τροφή και με μπωλ νερού μια παλιά κατσαρόλα με ελάχιστο μουχλιασμένο νερό.

Οι ΦΕΠ και οι μάρτυρες απευθυνθήκαμε αμέσως στον Αστυνομικό Σταθμό Νάουσας Πάρου και πήγαμε επι τόπου στο σημείο που ηταν το αλυσοδεμένο σκυλί με αστυνομικά όργανα και τον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε την  τραγική κατάσταση της υγείας του ζώου και συνέταξε έκθεση με στην οποία συστήνει άμεσα αποπαρασίτωση, ιδιαίτερη διατροφική φροντίδα και εμβολιαμό και κυρίως αλλαγή του χώρου διαβίωσης.

Ο Νόμος 4039/12  θεωρεί την  παθητική κακοποίηση ως αξιοποινη πράξη και προβλέπει ΑΥΤΟΦΩΡΟ και αυτεπάγγελτη μήνυση.

Έτσι στη συνέχεια κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο ιδιοκτήτης του σκύλου Σ.Κ κάτοικος Νάουσας συνελήφθη και απολογήθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και λόγω απόστασης της Εισαγγελίας που είναι στη Σύρο αναμένεται να κληθεί σε δικάσιμο τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα με αίτησή μας οι ΦΕΠ ζητήσαμε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου να δωθεί ΑΜΕΣΑ εντολή οριστικής απομάκρυνσης του ζώου απο την κατοχή του παραβάτη ώστε να το φροντίσουμε και να το σώσουμε από βέβαιο αργό και μαρτυρικό θάνατο. Στο μεταξύ μέχρι να εκδοθεί η εντολή από την Εισαγγελία φροντίζουμε καθημερινά το σκυλί με τροφή και νερό και αποπαρασίτωση

Εκτός της ποινικής δίωξης ο Νόμος 4039 προβλέπει και διοικητικά πρόστιμα για την παράλειψη των κανόνων ευζωίας, την έλλειψη βιβλιαρίου και κτηνιατρικής περίθαλψης –εμβολιασμών, την έλλειψη ηλεκρονικής σήμανσης.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Σταθμο Νάουσας Πάρου για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Φιλόζωοι εθελοντές Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos