×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η ΚΔΕΠΑΠ για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

05 Απριλίου 2014 13:13

Με σεβασμό στις ανάγκες των δημοτών και των εργαζομένων της Πάρου.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία και διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με βασικά αιτήματα την καταβολή της μισθοδοσίας τους, την διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης του προγράμματος, την συνέχιση της λειτουργίας του προσφέροντας κοινωνική φροντίδα για 12 συνεχόμενα έτη καθώς και αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του μέσου Μ.Κ.Ο ή Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Πανελλαδικά παραμένουν απλήρωτοι για 7 συνεχόμενους μήνες ενώ οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί έως και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π και ο Δήμος Πάρου αναγνωρίζοντας ότι οι δωρεάν παροχές υγείας είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου τόπου που σέβεται τους κατοίκους του και ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα, δωρεάν, οργανωμένα και συστηματικά τις υπηρεσίες του όχι μόνο στους ηλικιωμένους αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες έχει καταβάλει έως και σήμερα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει να καταβληθεί στην Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π από τον Μάρτιο του 2013, η Επιχείρηση χάρη στην ορθή διαχείριση των οικονομικών της πόρων έχει προβεί στην εξόφληση της μισθοδοσίας των εργαζομένων για περισσότερο από ένα χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι όχι μόνο την παροχή υπηρεσιών σε πάνω από 55 εξυπηρετούμενους, αλλά και την αποτροπή της εξαθλίωσης των εργαζομένων του προγράμματος και των οικογενειών τους.

Ο πολίτης και οι ανάγκες του αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα.

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos