Πάρος: Συντονιστικό για την Υγεία: Όσα φέρνει η κάλπη ... δεν τα φέρνει ο χρόνος

08 Απριλίου 2014 16:25

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου η προγραμματισμένη συνάντηση - λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα του Αρχίλοχου όπως αυτό είχε αποφασισθεί από την συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου.

Αποτέλεσμα συνάντησης Αρχιλόχου

α) Σήμερα  8 Απριλίου 2014 επταμελής επιτροπή ταξιδεύει για να επιδώσει το δημοψήφισμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
β) Συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή  το απόγευμα, 11 Απριλίου, μία ώρα πριν την ολομέλεια του Συντονιστικού.

Ιστορικό συνέλευσης Αρχιλόχου

Τα θέματα που απασχόλησαν την ανοικτή συγκέντρωση στην οποία είχαν προσκληθεί και οι πολίτες της Πάρου και Αντιπάρου, όπως διατυπώνεται και στην ανακοίνωση του συντονιστικού,  ήταν δύο:

1)  Μαζική άνοδος στην Αθήνα των πολιτών της Πάρου & της Αντιπάρου για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους προς το Υπουργείο Υγείας και την ελληνική Βουλή.

2) Αποχή από τις εκλογές

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν 35 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Η συζήτηση διήρκησε πάνω από 2,5 ώρες και αφορούσε κυρίως την δεύτερη πρόταση για αποχή από τις εκλογές.
Το πρώτο θέμα δεν συζητήθηκε λόγω της απογοητευτικής προσέλευσης κόσμου.
Σχετικά με την εξέλιξη της συζήτησης που αφορούσε την αποχή από τις εκλογές,  το σύνολο των δημοτικών συνδυασμών, αφού ο κάθε επικεφαλής εξέφρασε τις θέσεις και τους προβληματισμούς του, τάχθηκε υπέρ της μη αποχής από τις εκλογές.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ειπώθηκε  ότι από το σύνολο των 65 και πλέον φορέων του νησιού, οι φορείς που έχουν υπογράψει το εξώδικο είναι 15 συν 15 άτομα - μέλη του συντονιστικού, σύνολο δηλαδή 30 υπογραφές.

Επαναπροσδιορισμός του θέματος συζήτησης (αποχή από τις εκλογές)

Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση ο κ. Ισιγώνης ο οποίος επαναδιατύπωσε –διευκρίνισε – πρότεινε ότι το ζητούμενο δεν είναι να μην στηθούν κάλπες όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Δήμος Πάρου αλλά να συζητηθεί το θέμα της μη συμμετοχής των συνδυασμών στις εκλογές.
Η συγκεκριμένη πρόταση ανάγκασε τους επικεφαλής να αναιρέσουν τα όσα είχαν ειπωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή και να καταλήξουν σε μια συνάντηση την Παρασκευή αφού θα έχει  επιστρέψει και από την Αθήνα η αντιπροσωπεία.

Στην όλη διαδικασία ήταν εμφανή  τα σημάδια κόπωσης, υπαναχωρήσεων και σκεπτικισμού σε ότι αφορά τη συζήτηση του Συντονιστικού για την Υγεία.

Μετά την έκφραση της συντριπτικής βούλησης των πολιτών στο Δημοψήφισμα, το θέμα της διαχείρισης του αποτελέσματός του φαίνεται να προκαλεί διαφοροποιήσεις, αγκυλώσεις και τριγμούς στην μέχρι πρότινος σχεδόν ομόθυμη λειτουργία του συντονιστικού φορέα για την Υγεία.
Είναι αναμφίβολο ότι χρειάζονται λεπτοί και προσεγμένοι χειρισμοί γιατί το βάρος της ευθύνης που προέκυψε από το Δημοψήφισμα είναι τεράστιο, οι προσδοκίες πολλές και το ζήτημα της Υγείας αποτελεί μείζον θέμα για τη ζωή όλων των συμπολιτών μας.

H εικόνα που παρουσιάζει το Συντονιστικό για την Υγεία έχει εμφανώς επηρεαστεί από το προεκλογικό κλίμα της περιόδου. Επιβεβαιώνεται μάλλον  κατά παράφραση του γνωστού ρητού ότι «όσα φέρνει η κάλπη...δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos