×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αιτήσεις για παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων

11 Απριλίου 2014 14:39

Προς ενημέρωση των μελών εστίασης και προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου δημοσιοποιεί έγγραφο για την υποβολή αιτήσεων για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματα για το έτος 2014.

Προς:

1. Σύλλογο Καφεστιατόρων Πάρου

2. Εμπορικό Σύλλογο Πάρου

3. Κάθε ενδιαφερόμενο

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων, για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Σχετ.:

1. Άρθρο 13 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958, όπως αντικατ. από το άρθρο 3 του Ν.1080/80

2. Ν. 2971/2001

3. ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033(ΦΕΚ 328/Β/13-02-2014)

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω σχετικών νόμων και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Όσοι ενδιαφέρονται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων και κατά συνέπεια παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου πεζοδρομίου μπροστά από το κατάστημά τους για το 2014, θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα αίτηση προς το Δήμο Πάρου, για τον περαιτέρω έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή, την καταβολή του ανάλογου τέλους και κατόπιν την έκδοση της σχετικής άδειας παραχώρησης του χώρου. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε περιοχές παραλιακών ζωνών ενδέχεται να αφορά απευθείας παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας , χωρίς δημοπρασία, σε όμορες επιχειρήσεις με διαδικασίες μισθωτηρίου συμβολαίου, τονίζεται η αναγκαιότητα άμεσης υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων. Τονίζεται ότι όλες οι διαδικασίες απευθείας μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τους ΟΤΑ έως και την 31η ΜΑΪΟΥ 2014. Από την 1η Ιουνίου 2014 (και για το έτος 2014) οι συμβάσεις απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερόμενους.

Στην αίτηση αναγράφονται:

α) Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος , το είδος και η διεύθυνση της ασκούμενης επιχείρησης.

β) Η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου ως και η χρονική διάρκεια για την οποία αιτείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού .

Με την αίτηση επισυνάπτονται τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στο σχετικό επισυναπτόμενο έντυπο «Αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου».

2) Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου πεζοδρομίου από το Δήμο είναι:

α) Η μη ύπαρξη, εις βάρους του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων κάθε είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία( άρθρο 285 Ν.3463/2006).

β) Η επιχείρηση να διαθέτει την απαραίτητη βάσει νόμου «Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστήματος», για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

3) Σε περίπτωση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, χωρίς να έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια χρήσης του χώρου αυτού, αυτή θα θεωρηθεί αυθαίρετη, με συνέπεια να επιβληθούν σε βάρος της υπόχρεης επιχείρησης τα ανάλογα κατά περίπτωση πρόστιμα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, πέραν του νόμιμα παραχωρηθέντος.

4) Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια για τη παραχώρηση του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το πλαίσιο παραχώρησης, είναι η εκάστοτε οριζόμενη από το Δ/Σ αρμόδια επιτροπή του Δήμου.

5) Σε περίπτωση καταβολής του τέλους μετρητοίς, τυχόν μερική καταβολή του οφειλόμενου τέλους, δε νομιμοποιεί τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και κατά συνέπεια το πρόστιμο αυθαίρετης χρήσης επιβάλλεται επί του συνολικού τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Επισυνάπτεται αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Η Προϊσταμένη

Τμήματος Εσόδων, Δημοτικής Περιουσίας και Ταμείου

Ευγενία Τζανακοπούλου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos