×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Λαγοκέφαλος Προσοχή, επικίνδυνο ψάρι, δεν τρώγεται!

06 Μαϊος 2014 18:08

Το ψάρι είναι δηλητηριώδες, περιέχει στα σπλάχνα του και στο δέρμα του μια τοξίνη, την (tetradoxin TTX) η οποία μπορεί να προκαλέσει θάνατο από μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια κυκλοφοριακού συστήματος.

Ο λαγοκέφαλος είναι σχετικά νέο άγνωστο είδος που εισήλθε πρόσφατα (2003) στη Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα και έχει ήδη εγκλιματιστεί και αναπαράγεται στις θάλασσές μας.

Χαρακτηριστικά

Έχει ροπαλοειδές σχήμα με μεγάλο κεφάλι και λεπτή διχαλωτή ουρά.

Το πάνω μέρος του σώματός του έχει χρώμα πράσινο - λαδί - καφέ με πολλές καφέ σκούρες ή μαύρες κηλίδες και δεν έχει λέπια. Στα πλευρά έχει μια ασημένια ταινία και η κοιλία του είναι ασπριδερή και λεία χωρίς αγκάθια και εξογκώματα, η οποία μπορεί να φουσκώνει σαν μπαλόνι.

Το μήκος του μπορεί να φθάσει από 2 έως 60 εκατοστά και σπανίως μπορεί να φθάσει το 1 μέτρο και τα 7 κιλά βάρος.

Τα μάτια του είναι μεγάλα, ανοιχτόχρωμα, με μαύρη κόρη και μπροστά τους υπάρχει κηλίδα χρώματος ασημί. Διαθέτει 4 χαρακτηριστικά δόντια, δυο στην πάνω σιαγόνα και δυο στην κάτω που θυμίζουν λαγό.

Ζει σε ρηχά νερά, συνήθως από 15 έως 50 μέτρα και σπανιότερα έως 100 μέτρα βάθους, σε βραχώδεις βυθούς, κάθετα παράκτια βράχια και υφάλους.

Σε περίπτωση αλίευσης αυτού του είδους ή και άλλων ασυνήθιστων ψαριών παρακαλούμε να ενημερώνετε τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos