×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Απομάκρυνση ζώου για παθητική κακοποίηση

19 Μαϊος 2014 20:24

Από τους φιλόζωους εθελοντές Πάρου λάβαμε σήμερα 19 Μαΐου την ακόλουθη ενημέρωση

"Στον Αστυνομικό Σταθμό Νάουσας Πάρου παραδόσαμε σήμερα στον κηδεμόνα του τον Μπέκαμ το πόιντερ που βρέθηκε αποστεωμένο στις 24 Μαρτίου στην περιοχή Κολυμπήθρες. Το σκυλί είχε παραδοθεί με εντολή εισαγγελέα στο σύλλογό μας Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου ΜΟΝΟ για 30 ΗΜΕΡΕΣ ώστε να το φροντισουμε κατάλληλα, ενώ στην αίτησή μας είχαμε ζητήσει ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του σκύλου.Παρ' ολ' αυτά σημειώνουμε οτι είναι η πρώτη φορά στην Πάρο που εισαγγελέας διέταξε απομάκρυνση ζώου για παθητική κακοποίηση.

Ο Μπέκαμ οταν βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο ζύγιζε 17.500kg περίπου και σήμερα παραδόθηκε σχεδόν 6 κιλά πιο παχύς, περίπου 23.300kg. Με συνεχή φροντίδα και κατάλληλη τροφή βελτιώθηκε η κατάσταση του σκύλου και έτσι καταρρίπτεται το επιχείρημα και η δικαιολογία "το χειμώνα αδυνατίζει και το καλοκαίρι παχαίνει" (!) που ακούμε συχνά από κηδεμόνες που διατηρούν σ αυτήν την κατάσταση τα κυνηγόσκυλά τους.

Θυμίζουμε ότι για το περιστατικό έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη,έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος. Παράλληλα εκτός της ποινικής δίωξης ο Νόμος 4039 προβλέπει και διοικητικά πρόστιμα για την παράλειψη των κανόνων ευζωίας τα οποία ήδη ο κηδεμόνας του σκύλου έχει πληρώσει..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos