«Δυσφορία» των Πολιτιστικών Συλλόγων για την μέχρι σήμερα λειτουργία της ΚΔΕΠΑΠ

23 Σεπτεμβρίου 2014 01:27

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Πάρου με σκοπό την εκλογή του εκπροσώπου τους στο Διοικητικό συμβούλιο της ΚΔΕΠΑΠ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πλήθος 11 μελών του Δ.Σ της ΚΔΕΠΑΠ, όλοι οι σύλλογοι του νησιού εκπροσωπούνται από ένα και μοναδικό μέλος.

Στη διαλογική συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν πασιφανής η δυσαρέσκεια των πολιτιστικών συλλόγων για την μέχρι σήμερα λειτουργία της ΚΔΕΠΑΠ και ειδικότερα στον τομέα που αφορά στην αμφίδρομη επικοινωνία και αντιμετώπιση προβλημάτων των συλλόγων από τη δημοτική επιχείρηση.

Αναφέρθηκαν αρκετά παραδείγματα προς επίρρωση των πολλών προβλημάτων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας σε σημείο που ειπώθηκε ότι η ΚΔΕΠΑΠ αρκετές φορές λειτουργούσε ακόμα και ανταγωνιστικά προς τους συλλόγους, προκειμένου να έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο ώστε να επιτυγχάνει κυρίως την προβολή της.

Επίσης έγιναν συγκρίσεις της λειτουργίας της ΚΔΕΠΑΠ Πάρου με την αντίστοιχη λειτουργία ανάλογων δημοτικών επιχειρήσεων σε γειτονικά νησιά, κυρίως πάνω στο ζήτημα της συνεργατικότητας ανάμεσα στο φορέα του Δήμου και τους συλλόγους. Είναι άγνωστη για το νησί της Πάρου η λέξη «συνεργατικότητα» στον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε συγκεκριμένα κάποιος ομιλητής.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν η ανάγκη να ενισχυθεί με περισσότερα μέλη η εκπροσώπηση των πολιτιστικών συλλόγων στην ΚΔΕΠΑΠ.

Σύμφωνα και πάντα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, όλα τα παραπάνω προβλήματα, είναι αποτέλεσμα της ελάχιστης έως ανύπαρκτης συμμετοχής στο συμβούλιο της ΚΔΕΠΑΠ, ατόμων που έχουν πραγματική σχέση με το αντικείμενο του πολιτισμού. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η ΚΔΕΠΑΠ απαρτίζεται συνήθως από άτομα που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό, αλλά δεν έχουν ούτε καν την στοιχειώδη εμπειρία συμμετοχής έστω ως απλά μέλη πολιτιστικών συλλόγων ή φορέων. Επιπλέον κάποια μέλη του Δ.Σ. ούτε καν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της ΚΔΕΠΑΠ.

Αναφορά έγινε επίσης και στον εκπρόσωπο των συλλόγων της περασμένης τετραετίας. Αν και ο απερχόμενος εκπρόσωπος δεν ήταν παρών στη συνάντηση, αυτό που ειπώθηκε από τους περισσότερους ήταν ότι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος ουδέποτε ενημέρωσε τους συλλόγους για τα τεκταινόμενα στην ΚΔΕΠΑΠ.

Τέλος, αυτό που υποστηρίχθηκε ως γενικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι εξαιτίας όλων των παραπάνω προβλημάτων και δυσλειτουργιών, η περασμένη τετραετία πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά ως μια χαμένη τετραετία. Το άτυπο διασυλλογικό όργανο των πολιτιστικών συλλόγων στη διάρκειά της, όχι απλώς ατόνησε τη λειτουργία του, αλλά ουσιαστικά νεκρώθηκε. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η οπισθοδρόμηση, το πισωγύρισμα αρκετά χρόνια πίσω.
Η ευχή και η ελπίδα που εκφράστηκε από τους συλλόγους στο τέλος αυτής της συνάντησης ήταν, το νέο Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ να μπορέσει να ανταποκριθεί πληρέστερα στο έργο του για το καλό του πολιτισμού και της Πάρου.

Ως προς το διαδικαστικό μέρος της συνάντησης, εκπρόσωπος των Συλλόγων στο Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ ορίστηκε η κα. Μαρία Περαντινού και αναπληρωτής ο κ. Γιώργος Γεμελιάρης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos