Το σοβαρότερο θέμα για την Πάρο τα επόμενα χρόνια… (Φωτό + Βίντεο)

27 Οκτωβρίου 2014 10:20

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αιολική ενέργεια βιομηχανικής κλίμακας και επιπτώσεις στην Πάρο».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος», περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις επιπτώσεις που θα έχουν για το νησί οι επικείμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανεμογεννητριών ή όπως πιο απλά ονομάζονται αιολικά πάρκα.

Την εκδήλωση αρχικά καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και στη συνέχεια ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Μπιζάς.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι :

Χρήστος Γεωργούσης ,Εκπαιδευτικός – εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», Γεώργιος Στουρνάρας - Ομ. Καθηγητής Υδρολογίας, Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβαλλοντικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Ναπ. Ξανθούλης Δικηγόρος, Φλώρα Παπαδέδε, Πολιτική επιστήμονας και Οικονομολόγος, Αλέξανδρος Μαβής, Περιβαλλοντολόγος.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησαν παρεμβάσεις - τοποθετήσεις των κ.κ. Κ. Ροκονίδα, Α. Κόγκα, Μ. Ισιγώνη και Δ. Σκαραμαγκά.

Η εκδήλωση ήταν γενικότερα διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα καθώς εστιάστηκε σε ένα σοβαρότατο ζήτημα που αφορά το παρόν και κυρίως το μέλλον του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βασικά σημεία που ακούστηκαν στην εκδήλωση ως τοποθετήσεις από τους ειδικούς επιστήμονες – ομιλητές σχετικά με τις επιπτώσεις της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Πάρο, είχαν επισημανθεί ήδη προ δεκαετίας από το Σύλλογο Καμαρών Πάρου.

Ο Σύλλογος Καμαρών με δελτία τύπου είχε επανειλημμένως δημοσιοποιήσει το ζήτημα αναφερόμενος ήδη πριν από αρκετά χρόνια στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε για την Πάρο η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos