«Ρεκόρ Γκίνες»: Ο μεγαλύτερος κάδος σκουπιδιών...ever!

13 Νοεμβρίου 2014 19:31

H αποκρουστική πρακτική κάποιων ασυνείδητων να ξεφορτώνονται τα κάθε λογής και είδους αντικείμενά τους στον επαρχιακό δρόμο Παροικίας – Νάουσας μέσω Καμαρών, σε συγκεκριμένο

σημείο κοντά στη στάση Ποπολάνου, όχι απλώς καλά κρατεί αλλά και επιδεινώνεται σε επικίνδυνο βαθμό, πλήττοντας όχι μόνο την εικόνα του νησιού αλλά και την δημόσια υγεία.

Η «έμπρακτη απόδειξη» διαφύλαξης της ομορφιάς και της καθαρότητας του φυσικού περιβάλλοντος αποδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο! Η εικόνα αυτή μας προσβάλλει όλους ως πολίτες αυτού του νησιού.
Τα χρόνια που έχουν προηγηθεί, όπου η συγκεκριμένη πρακτική ξεκίνησε, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Πέρα από τους υπαίτιους της καταστροφικής αυτής συμπεριφοράς η Δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να το είχε επιλύσει.

Τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο

Εδώ και κάποια χρόνια στο σημείο τοποθετήθηκαν οι γνωστοί κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων, συγκεκριμένα δύο. Σταδιακά με την πάροδο των ετών και υπό την συνεχή αδιαφορία των υπευθύνων, προκλήθηκε η εικόνα που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες η οποία να σημειωθεί είναι αμετάβλητη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου. Περίπου 10 με 12 φορές το χρόνο έρχονται στην περιοχή ένας εκσκαφέας και ένα φορτηγάκι στο οποίο φορτώνεται η «πραμάτεια». Δύο δηλαδή οχήματα και τρία άτομα (δύο οδηγοί και ένα συνήθως που βοηθάει τον εκσκαφέα στην περισυλλογή).

Η όλη διαδικασία όπως διαπιστώνεται δεν είναι απλώς δαπανηρή αλλά προκαλεί και χαμένες εργατοώρες όλων αυτών των ατόμων που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες του Δήμου.

Τρόπος αντιμετώπισης αντίστοιχων περιπτώσεων

Σε άλλα σημεία του νησιού που υπήρξε ανάλογο πρόβλημα (μικρότερη έκτασης) τοποθετήθηκαν πλέγματα δεξιά και αριστερά από τους κάδους όπως βλέπετε στη εικόνα που ακολουθεί.

Δεν γνωρίζουμε εάν οι ασυνείδητοι που προκαλούν το πρόβλημα, εφηύραν άλλους τρόπους, όμως προς το παρόν όσες φορές έχουμε περάσει από σημεία που έχει γίνει παρέμβαση ο χώρος είναι καθαρός. Επιπλέον είναι αρκετά σημαντικό να σημειωθεί το ζήτημα του οικονομικού οφέλους υπέρ του Δήμου καθώς σταματά να λειτουργεί η όλη αυτή διαδικασία περισυλλογής. Όπως φαίνεται, ο «κάδος σκουπιδιών» μήκους δεκαπέντε μέτρων και πλάτους τεσσάρων μέτρων σε κάποια σημεία, κερδίζει με άνεση το βραβείο προσωπικής «ευκολίας» και αδιαφορίας του πολίτη!

Αφού λοιπόν το αισθητήριο πολιτισμού και αγωγής απουσιάζει ελπίζουμε να ενδιαφερθεί κάποιος σοβαρά για την πάταξη του οδυνηρού αυτού φαινομένου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos