Αεροδιακομιδή ζωής (με σινούκ) στην Πάρο! Αφημένοι στη μοίρα τους οι νησιώτες το χειμώνα...(Φωτό + Βίντεο)

23 Νοεμβρίου 2014 13:27

Άλλη μία επιχείρηση διάσωσης, δύο αυτή τη φορά ανθρώπινων ζωών, στήθηκε στην Πάρο αργά το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου, με την καθοριστική συμβολή

της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Κυκλάδων. Για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ δεν είχε βάρδια και η Ε.Ο.Δ. ανέλαβε την επείγουσα μεταφορά συμπολίτη μας στο αεροδρόμιο της Πάρου για έκτακτη αεροδιακομιδή στην Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου σινούκ. Τελικά όπως διαπιστώσαμε ήταν διπλή διακομιδή ζωής αφού νωρίτερα είχε ήδη φθάσει στο αεροδρόμιο άλλος ένας συμπολίτης μας.

Αυτή δυστυχώς είναι η οδυνηρή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, η ζωή των οποίων κινδυνεύει συχνά εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού τόσο στο Κέντρο Υγείας Πάρου όσο και στο ΕΚΑΒ. ( Η πρόσληψη ατόμων στο ΕΚΑΒ μειώθηκαν από έξι σε δύο σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη).

Οι νησιώτες αφημένοι κυριολεκτικά στη μοίρα τους το χειμώνα, ζουν κατά τραγικό τρόπο την εγκατάλειψη της πολιτείας στο θέμα της υγείας θέτοντας σε κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους. Όταν τα φώτα της καλοκαιρινής τουριστικής λάμψης σβήνουν, όταν οι επικοινωνιακοί δίαυλοι προβολής της θερινής νησιωτικής εικόνας σιωπούν, τα νησιά αφήνονται δυστυχώς στη μοίρα τους, εγκαταλειμμένα, σιωπηλά, ανήμπορα να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα περιστατικά υγείας στον τόπο τους. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει στην Πάρο, σε ένα από τα μεγαλύτερα, τα πιο προβεβλημένα και πολυπληθέστερα νησιά των Κυκλάδων!

Η εφαρμογή της νησιωτικότητας σε όλο της το μεγαλείο!

Δίνεται συχνά μάχη με το χρόνο για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, και η μάχη αυτή στην Πάρο έχει συνήθως ως πρωταγωνιστές τα μέλη της εθελοντικής κατά κύριο λόγο Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Κυκλάδων, που για πολλοστή φορά το Σάββατο το βράδυ έκαναν αγώνα δρόμου για να φέρουν εις πέρας την επείγουσα αεροδιακομιδή δύο πασχόντων συμπολιτών μας.

Το ανθρωπιστικό έργο κοινωνικής αρωγής της Ε.Ο.Δ στην Πάρο είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο για την τοπική κοινωνία του νησιού καθώς οι συνθήκες ελλείψεων αφήνουν τους κατοίκους του εντελώς ακάλυπτους σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos