H Αγκαιριά στηρίζει τα ελληνικά Χωριά SOS

30 Νοεμβρίου 2014 00:09

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού μας Σχολείου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς ανταποκρινόμενοι στην έκκληση για βοήθεια σε είδη τροφίμων

και καθαρισμού αναλαμβάνουν από κοινού την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου την συγκέντρωση τους στο γραφείο της Κοινότητάς μας που θα αποδοθούν στα ελληνικά Χωριά SOS.

Ο θεσμός προσφέρει προστασία σε παιδιά τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα της φροντίδας των φυσικών τους γονιών σε βάση σταθερή, συνεχή και μακροχρόνια.

Η έννοια του Παιδικού Χωριού SOS είναι η προσφορά ενός σπιτιού, μιας οικογένειας και το κυριότερο μιας Μητέρας SOS για τα παιδιά - η οποία ζει μαζί τους, είναι υπεύθυνη για την ανατροφή τους, το διάβασμά τους, να τα συμβουλεύσει, να ακούσει τα προβλήματά τους και να είναι κοντά τους κάθε στιγμή που θα την χρειαστούν έως ότου να ωριμάσουν σε νέους ανθρώπους - προετοιμασμένους κατάλληλα ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά - ικανούς να σταθούν μόνοι τους στην κοινωνία.

Σας προτρέπουμε να αγκαλιάσετε την κοινή μας πρωτοβουλία, ο καθένας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Τα αναγκαία για το πρωινό/δεκατιανό στο σπίτι ενός Παιδικού Χωριού SOS:

- Δημητριακά (αυτά που αναμειγνύουμε με γάλα) - Κακάο – Γάλα Εβαπορέ –

- Ζάχαρη – Χυμοί– Μέλι

Για την παρασκευή των σπιτικών γευμάτων τους :

- Όσπρια – Λάδι –Αλάτι - Αλεύρι –Πουρές πατάτας – Κονσέρβες τόνου, ντομάτας και πελτέ

Για την λάτρα των σπιτιών τους (μην ξεχνάμε τα παιδιά ζουν σε σπίτια μέσα στο χωριό το καθένα με την ομάδα- οικογένεια του, με τη δική τους Μητέρα SOS):

- Σκόνη πλυντηρίου – Μαλακτικό – Υγρό σαπούνι πιάτων – Υγρά καθαρισμού

- Χαρτί κουζίνας και τουαλέτας

Παρακαλούμε περιορίστε τις προσφορές σας στα συγκεκριμένα είδη.

Θα συγκεντρώνουμε τους καρπούς της αγάπης και της αλληλεγγύης σας προς τα Παιδικά Χωριά SOS στο γραφείο της Κοινότητάς Αγκαιριάς στο διάστημα Δευτέρας 1 έως και Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου και ώρες 19.00 έως 20.00 .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos