Κατασκευή Υδατοδρομίου στο νησί της Πάρου

11 Δεκεμβρίου 2014 03:17

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου 2014 αποφασίστηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προβεί στην υπογραφή Προγραμματικής

Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου για το έργο: «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων» στο νησί της Πάρου. Η ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά, βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για τις νησιωτικές μας κοινωνίες. Επιπλέον η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια για άρση της απομόνωσης σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας και θα συμβάλλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα καλυφθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας .

Για την χωροθέτηση του έργου θα προηγηθεί διαβούλευση και συμφωνία με το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου.

Ο Έπαρχος Πάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Πάρος 11 /12 / 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos